Röplabda: Miskolcon folytatja a BRSE

2020. november 5. 18:39 | Papp Ádám Sándor

Idegenben folytatja bajnoki szereplését a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda Sportegyesület felnőtt együttese. A csabai lányok szombaton Miskolcon játszanak a DVTK vendégeként az Extraliga 6. fordulójában.

Az elmúlt hetekben egyre inkább felütötte fejét a koronavírus-járvány a magyar sportban. A röplabda sem volt kivétel, hiszen több hazai klub jelezte a szövetség felé, hogy a játékosaik pozitív teszteket produkáltak, ezért kérelmeznék a mérkőzések elhalasztását. A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE legutóbbi bajnoki mérkőzése is azért maradt el, mert a Balatonfüred stábtagjai és játékosai közül többen megfertőződtek.

– Megpróbálunk minden mérkőzésre felkészülni. Minket is utolért már a koronavírus-járvány, mint arról már hivatalos közleményt is kiadtunk. Heti szinten PCR-tesztek alá vetjük játékosainkat, akik negatív teszteket produkáltak, így játékra készek vagyunk – fogalmazott Baran Ádám klubelnök. 

A BRSE legutóbb a Fatum-Nyíregyháza otthonában lépett pályára még október 24-én és 3:1-es sikert aratott. A győzelem azonban mégsem lehetett olyan édes, hiszen a viharsarkiak elveszítették egyik ponterős játékosukat, Anastasiya Bezsonovát, aki súlyos térdsérülést szenvedett. A BRSE a DVTK otthonában szeretné megőrizni veretlenségét és újabb értékes pontokkal gazdagodni. Az újonc Diósgyőr nem éppen álomszerű rajtot vett az Extraligában, eddigi négy lejátszott mérkőzésükön még a pontszerzés sem sikerült nekik.

– Szükség van arra, hogy játéklehetőséget biztosítsunk azoknak a játékosoknak, akik eddig kevesebbet szerepeltek. A mostani  oda-visszavágós rendszer nem feltétlenül kedvez ennek a dolognak, viszont én ígéretemhez híven meg fogom ezt tenni. Szeretnénk győzelemmel távozni Miskolcról, ideális esetben 3 ponttal – mondta Tóth Gábor vezetőedző. 

A DVTK – Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE mérkőzés szombaton 18 órától kezdődik Miskolcon. A találkozót a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett rendezik meg.

További programok »

FEL