Röplabda: felkészülési tornán tesztel a BRSE

2020. szeptember 17. 15:27 | Papp Ádám Sándor

Felkészülési tornán vesz részt hétvégén a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda Sportegyesület felnőtt csapata Kaposváron. A csabai lányok a házigazda mellett a címvédő Vasas Óbuda együttese ellen tesztelhetnek a bajnoki szezon kezdete előtt.

A BRSE augusztus első hetében kezdte meg a felkészülését a 2020/2021-es bajnoki szezonra. A szakmai stáb a kondicionális edzéseket követően a technikai és a taktikai elemekre helyezte a hangsúlyt. A csabai klub több alkalommal tartott közös tréningeket Extraligás csapatokkal, illetve játszott ellenük felkészülési mérkőzést.

– Körül-belül négy meccset játszottunk eddig. Ezek a találkozók főként arra voltak jók, hogy összeszokjunk és megismerjük egymást a pályán. Szerintem alakul a csapat, van még min javítani és csiszolni, de még van időnk a bajnoki rajtig – fogalmazott Marija Cicic, a BRSE egyik feladója.

A csabaiak vezetőedzője kiemelte, hogy a hétvégi felkészülési torna lehet az első erőfelmérő a csapat számára az októberi bajnoki rajt előtt. Mint mondta: a mérkőzéseken szeretné viszont látni az edzéseken gyakorolt taktikai elemeket.

– Azt várom a csapattól, hogy azokat az elemeket, amelyeket az edzéseken gyakoroltunk és azt a fajta játékot, amit szeretnénk játszani, azt viszontlássam. Eredményben nem tudok konkrét célokat kijelölni. Egyelőre az a fontos, hogy az edzésmunkánk visszatükröződjön és hogy azokat a variációs lehetőségeket, amelyeket az új játékos érkezésével be tudunk építeni a játékunkba, azokat tudjuk gyakorolni – emelte ki Tóth Gábor.

A BRSE pénteken 15 órától a Vasas Óbuda ellen lép pályára, míg szombaton a házigazda Kaposvár lesz az ellenfél a Diamant Kupán.

További programok »

FEL