Röplabda: Győzelemmel kezdte a BRSE a Diamant Kupát!

2020. szeptember 18. 18:21 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 3-1-re nyert a Vasas Óbuda ellen a Kaposváron zajló Diamant Kupa második napján.

Vasas Óbuda – Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 1-3 (-25, 23, -17, -14)
Kaposvár Aréna, 50 néző. Vezette: Szabó Zs., Kiss Z.

Vasas: Zernovic 13, Ambrosio 6, Török 14, Strunjak 3, Takács D. 8, Nogueras. Csere: Juhár, Mihály D. (liberók), Kiss G. 12, Kalicanin 1, Tettamanti 2. Vezetőedző: Jakub Głuszak

BRSE: Glemboczki 5, Pekárik 13, Drpa 14, Vander Weide 23, Grudina 11, Kosekova 4. Csere: Molcsányi (liberó), Bezsonova 3, Cicic. Vezetőedző: Tóth Gábor

A BRSE pénteken kora délután a Vasas elleni találkozóval kezdte csapatunk a kaposvári Diamant Kupát - írja a csabai klub beszámolója. A lelátón számos BRSE-szimpatizáns foglalt helyet, akik hosszú hónapok után már alig várták, hogy élőben biztassák kedvenceiket. Tóth Gábor csapatából egy hiányzó volt, Zólyomi Rebeka nem tarthatott a csapattal kisebb betegség miatt.

Az első etapot a fővárosiak kezdték jobban, nehezen indult be a csabai gépezet. Tóth Gábor gyorsan magához is rendelte a csabai lányokat. A viharsarki együttes ezt követően lépésről lépésre zárkózott, majd egyenlített (13-13). Parázs küzdelem alakult ki, hol az egyik, hol pedig a másik csapat vezetett, így érkeztek a hajrához a felek. A héten szerződtetett Tina Grudina parádés teljesítményt nyújtott, mind támadásban, mind pedig blokkban megmutatta, hogy érdemes volt a bizalomra. A BRSE egy végletekig kiélezett hajrában 27:25-re behúzta az első játékrészt.

A második szett hasonlóan nagy küzdelmet hozott, a kezdő átlóját nélkülöző Vasas bizonyította, hogy nem véletlenül tartják idén is az aranyérem egyik fő várományosának. Mindkét oldalon szép megoldásoknak tapsolhatott a nagyérdemű, végül a Vasas kiegyenlítette a szettek állását.

A harmadik játékrészben sebességet váltott a Békéscsaba, Molcsányi Rita nagyszerűen dolgozott mezőnyben, míg az amerikai Lindsey Vander Weide nagyon élt Kosekova labdáiból. Az ötszörös bajnok megérdemelten szerezte meg újra a vezetést.

A negyedik etapra érkezett Kosekova helyett Cicic lépett pályára, még Glemboczkit Bezsonova váltotta. Forgatta a csapatát a piros-kékek lengyel mestere is, igyekezett mindkét edző játéklehetőséget adni a kerettagoknak. A Csaba nagy szívvel és helyenként jó játékkal már az elejétől jelentős előnyt alakított ki, melyet tartott a szett végéig, így győzelemmel kezdte a tornát.

A BRSE szombaton 16 órától a házigazda Kaposvár együttesével mérkőzik meg.

Tóth Gábor: A hosszú utazás és a korai időpont ellenére hamar felvettük a mérkőzés ritmusát. Jól reagáltuk a Vasas változtatásaira és a védekezésünk is szépen összeállt. Ez volt győzelmünk záloga.

 

További programok »

FEL