Röplabda: Elsöprő BRSE siker a Magyar Kupa negyeddöntőjében

2020. december 2. 20:08 | Papp Ádám Sándor

A Magyar Kupában is győzelemmel folytatta szereplését a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE szerda este. A viharsarki lányok a DVTK gárdáját fogadták a Békéscsabai Röplabda Akadémián a sorozat negyeddöntőjének első mérkőzésén magabiztos 3:0-s sikerükkel magukhoz ragadták az előnyt a párharcban.

Legutóbb szeptember végén lépett pályára a Magyar Kupában a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE. A csabai lányok akkor a Békéscsabán megtartott oda-visszavágós nyolcaddöntőben a Gödöllői RC gárdáját múlták felül. 

A fehér-piros szerelésben pályára lépő vendégek pontjával kezdődött a negyeddöntő párharca. A csabaiak fiatal tehetsége, Glemboczki volt aktív a diósgyőri védelem feltörésében, aki három ponttal járult hozzá ahhoz, hogy a BRSE előnyhöz jusson (6:3). Vander Weide is termelte a pontokat, mellette Drpa és Pekárik is eredményesen támadott (10:4). A Békéscsaba a nyitószett közepén magabiztos játékának köszönhetően tovább növelte előnyét, a DVTK játékosai hosszú ejtésekkel próbálkoztak (15:7). A vendég időkérés sem törte meg a hazaiakat, Grudina is feliratkozott a pontszerzők közé (18:8). Tóth Gábor megkeverte a paklit és pályára küldte a fiatal, magyar tehetségeket. Cicic érkezett Kosekova helyére, Szűcs pedig Grudinát váltotta. Szűcs egyből blokkal hálálta meg a bizalmat, majd Tatár is pályára lépett (22:8). Tatár is feliratkozott a pontszerzők közé, majd Szűcs centertámadásával lezárta az első etapot (25:8). 

Az első szettben bizonyító kezdőt küldte pályára egy változtatással Tóth Gábor: Molcsányi helyett Rády kapott bizalmat liberoként. Villámrajtot vett a második játékrészben a hazai együttes: Vander Weide és Drpa támadásai után, valamint három vendéghiba után tetemes előnyre tett szert a BRSE (5:0). A vendégek nem tudtak mit kezdeni a csaba amerikai légiósának bomba ütéseivel, tovább nőtt a különbség a csapatok között (10:2). Kosekova leleményes megoldást választott, amely után pontot szerzett csapatának, majd Cicic váltotta a szlovák feladót. Hullámvölgybe került a szett közepe felé a házigazda, amelyet kihasznált a DVTK és zárkózott ellenfeléhez (12:6). Glemboczki ász értékű nyitása után Cicic is feliratkozott a pontszerzők közé, majd Drpa találatával tízpontos csabai előnyt mutatott az eredményjelző (16:6). Frissített a BRSE, Szűcs érkezett Grudina helyére és Tatár váltotta Vander Weide-t. Pályára lépett a békéscsabaiak legújabb szerzeménye, Szatmári is, aki a csapatkapitány Pekárikot váltotta. A fiatal játékos nem tétovázott sokat, megszerezte első pontját új csapata színeiben (22:12). Drpa juttatta szettlabdához a BRSE-t, a játszma pedig ismét Szűcs pontjával ért véget (25:13).

 

(Fotó: Kuti István)

(Fotó: Kuti István)

 

Drpa pontjával indult a harmadik etap, majd Pekárik ász értékű nyitása után ismét a jó kezdésnek örvendtek a csabaiak (3:0). A DVTK azonban nem adta fel, először kiegyenlítettek a vendégek, majd átvették az előnyt (4:6). Glemboczki válaszolt, majd Grudina sáncával visszavette a vezetést a házigazda (8:6). A diósgyőri időkérés után újabb blokkot osztott ki a szlovén center, majd Glemboczki ász értékű nyitása után kétszeresére nőtt a csabai fór (10:6). Nem lassított a BRSE, Pekárik először blokkolt, majd centertámadás után volt eredményes (16:9). Az előző két szettben megszokott módon cserélt a Békéscsaba: Cicic, Tatár és Szűcs érkezett a pályára. A hazaiak nyitására nem találta az ellenszert a diósgyőri együttes, nagy előnyre tett szert a BRSE (21:10). Szűcs zsinórban három pontot szerzett és mérkőzéslabdához juttatta csapatát, amelyet Tatár értékesített (25:11). A Békéscsaba alig egy óra játék után 3:0-s sikert aratott a DVTK ellen.

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 3:0-s előnyből várhatja majd a december 16-ai visszavágót, amelyet Miskolcon rendeznek meg. A csabai lányoknak két szettgyőzelemre van szükségük ahhoz, hogy bebiztosítsák helyüket a Magyar Kupa elődöntőjében. 

 

Galéria

További programok »

Sport

Szegeden már a nyári bajnokságok jegyében úsztak a csabaiak

Minden korosztálynak, a felnőttől a legkisebbekig írtak ki versenyszámokat a napokban lezajlott Naturex Kupa úszóversenyen. A Szegedi Tiszavirág Sportuszodában megrendezett kétnapos eseményre 26 klub – köztük kilenc határokon túli – adta le nevezését, összesen kicsi híján háromszáz versenyző lépett rajtkőre, kereken 1200 startot jegyezve.
2023. március 21. 16:41
FEL