Röplabda: az akadémia létrehozása a 2020-as év legnagyobb sikere

2021. január 2. 07:52 | Papp Ádám Sándor

A megszokottnál nehezebb évet tudhat maga mögött a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület. A márciusban félbeszakított szezon és a koronavírus-járvány okozta gazdasági problémák ellenére az év második felében rendeződött a klub helyzete. Baran Ádám klubelnök úgy fogalmazott, hogy a kialakult szituáció ellenére is voltak pozitívumok az évben.

A Magyar Röplabda Szövetség a koronavírus-járvány miatt tavasszal félbeszakította a 2019/2020-as versenykiírást, ami azt jelentette, hogy a sportegyesületek nem rendezhettek felnőtt és utánpótlás mérkőzéseket sem. A BRSE korosztályos csapatai közül szinte kivétel nélkül az első három hely valamelyikét foglalták el az együttesek – emelte ki Nagy Attila. Az utánpótlás vezetőedző hangsúlyozta: sajnálják, hogy félbe kellett szakítani a szezont, viszont 2020 meghatározó a BRSE utánpótlás-képzését tekintve. Az egyesület közel 400 röplabdázó palántája immár a Békéscsabai Röplabda Akadémián, európai körülmények között edzhet.

– Elmondhatatlan érzés, amikor az ember bejön ide dolgozni, lát egy sportágspecifikus csarnokot, három szabvány pályával. A gyerekek és a szakemberek munkavégzése is összehasonlíthatatlan azzal, ahogy eddig kellett edzéseket tartani és azokon részt venni. Csodálatos dolog, hogy itt lehetünk, már májusban birtokba vettük a létesítményt – fogalmazott Nagy Attila.

A 2019/2020-as kiírás félbeszakításával több hazai klub is nehéz anyagi helyzetbe került – fogalmazott a BRSE elnöke. Baran Ádám elmondta, hogy számukra sem volt egyszerű kezelni a kialakult gazdasági helyzetet, de kilábaltak belőle. Kiemelte, hogy a felnőtt csapat a 2020/21-es bajnoki szezont 10 győztes mérkőzéssel kezdte és a Magyar Kupában is bejutott az elődöntőbe.

– Ha csak a felnőtt csapatot nézem, akkor több tízmillió forinttal kisebb költségvetéssel kellett elkezdenünk a szezont, amit aztán lépésről-lépésre kell pótolnunk, ezek a folyamatok zajlanak a mai napig. A járványhelyzet okozta gazdasági nehézségekkel is meg kellett és kell küzdenünk, illetve azzal, hogy a 2019/2020-as szezon nem fejeződött be, mindenkiben van egyfajta hiányérzet – ismertette a klubelnök. 

Baran Ádám hozzátette: minden adott ahhoz, hogy a 2021-es év sikerekben gazdag esztendő legyen a sportegyesület számára.

További programok »

Sport

Röplabda egy héten keresztül – nyári tábort szervezett a BRSE

Már ötödik éve, hogy a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület megszervezi nyári táborát. A viharsarki klub programjának első turnusára több mint 50 gyermek jelentkezett. Az edzők naponta több edzést tartanak a fiataloknak, de ügyességi és kézműves foglalkozások is szerepelnek a palettán.
2021. június 24. 17:25
FEL