Két korosztályos döntő rendezésével debütál a Békéscsabai Röplabda Akadémia

2021. április 16. 18:54 | Papp Ádám Sándor

Az Országos Gyermek Bajnokság, valamint az Országos Ifjúsági Bajnokság döntőjének rendezési jogát nyerte el a napokban Békéscsabai Röplabda Sportegyesület. A BRSE korosztályos csapatai címvédőként várják a finálékat.

Az U19-es korosztályban első, míg az U15-ben második helyen áll a BRSE korosztályos csapata jelen pillanatban. A gyermek bajnokságban az idei évtől kezdve az alapszakasz végeredménye alapján a legjobb hat együttes jut a döntőbe. Az ifjúsági korosztályt tekintve a BRSE egy négycsapatos elődöntő tornán vesz részt. A klub utánpótlás vezetőedzője elmondta: mindkét korosztályban címvédő a csapatuk, ezért pozitív előjelekkel várhatják a döntőt.

– A korosztályokat tekintve immár 16 éve – amikor először jutottunk be országos döntőbe – minden fináléban ott voltunk és 85 százalékban éremmel tértünk haza. Alapelvárás magunkkal és a gyerekekkel szemben, hogy élvezzék a játékot, jó játékosok legyenek, és ha ez eredményességgel párosul, akkor annak örülünk – emelte ki Nagy Attila.

A BRSE az elmúlt években több korosztályban volt már házigazdája országos bajnokságok döntőjének. Ebben az évben azonban hazai pályán, a Békéscsabai Röplabda Akadémián rendezik a megmérettetéseket.

– Az akadémia megvalósításakor nagyon fontos volt az, hogy ilyen és ehhez hasonló rendezvényeket tudjunk Békéscsabára hozni. A korosztályos országos döntőnek optimális helyszíne a Békéscsabai Röplabda Akadémia csarnoka, hiszen a résztvevők többek között több pályán játszhatnak párhuzamosan – mondta Baran Ádám klubelnök.

Az U15-ös döntőnek május 14-e és 16-a között, míg az U19-es finálénak június 4-e és 6-a között ad otthont a Békéscsabai Röplabda Akadémia.

További programok »

FEL