Röplabda: a csabai lányok az Újpest ellen is győzelmet várnak

2020. december 4. 16:42 | Papp Ádám Sándor

A hétközi kupagyőzelem után a bajnokságban folytatja szombaton a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda Sportegyesület. A csabai lányok az Újpest együttesét fogadják hazai pályán.

Az Extraliga elmúlt kilenc fordulójában sem talált legyőzőre a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE. A viharsarki együttes kiemelkedik a mezőnyből hibátlan mérlegével. A csabai lányok egyértelmű célja, hogy tovább folytassák menetelésüket és zsinórban a 10. mérkőzésüket is győzelemmel zárják.

– Jó hangulat uralkodik az öltözőben, örülünk az eddig elért sikereknek. Azonban nem számítok könnyű mérkőzésre az UTE ellen. Játszottunk már ellenük idén, és kellemetlen ellenfélként tekintek rájuk. Erős a játékuk középen, szeretnek gyors centertámadásokkal operálni. Úgy gondolom, ha védekezésben és blokkmunkában odatesszük magunkat, ismét győzni fogunk – emelte ki a behir.hu kérdésére a csabaiak szlovén centere, Tina Grudina.

Az Újpest az idei kiírásban öt mérkőzést játszott a koronavírus-járvány miatt. A lejátszott találkozókat két alkalommal zárták győzelemmel és háromszor vereséggel.

– Minden mérkőzésre ugyanúgy készülünk, attól függetlenül, hogy az ellenfél éppen hanyadik helyet foglalja el a tabellán. Vannak húzóemberek az Újpest csapatában, akiket ha hatástalanítani tudunk, megkönnyíthetjük a saját dolgunkat. Fontos azonban, hogy az elmúlt mérkőzéseken már mutatott módon szerváljunk, hiszen a kemény nyitásokból eddig profitálni tudtunk – fogalmazott a csabaiak másodedzője, Alen Bektasevic.

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE – Újpest női Extraliga mérkőzés szombaton 17 órától kezdődik. A találkozót élőben közvetítjük a 7. TV-n, valamint a behir.hu online felületein.

További programok »

Sport

"A küzdősport iskolai oktatása nem szólhat arról, hogy ki kit ver meg!"

A karate elemek oktatásának egyre nagyobb szerep jut az oktatási intézmények testnevelés óráin. A karate kerettantervet már akkreditálták, így elkezdődött az „aprópénzre váltása” ennek a fontos munkának, vagyis, hogy egyre több iskolában és egyre nagyobb mértékben kerüljön sor a karate elemek oktatására. Gregor László kérdéseire sensei Csákvári László VIII. DAN karatemester válaszolt.
2021. július 29. 18:17
FEL