Röplabda: a csabai lányok az MTK otthonában folytatják a szezont

2020. október 9. 18:58 | Papp Ádám Sándor

Az MTK ellen folytatja szereplését az ötszörös magyar bajnok Swietelsky-Békéscsabai Röplabda, SE szombaton. A csabai lányok az Extraliga 2020/21-es szezonjának nyitófordulójában a bajnoki címvédő Vasas Óbudát múlták felül.

A Békéscsaba jól nyitotta a hazai pontvadászatot, hiszen vasárnap, több mint 2 órás csatában 3:2-re diadalmaskodott a Vasas Óbuda otthonában. A csabai lányok a bajnokságot a tavaly még Extraliga újoncnak számító MTK Budapest vendégeként folytatják. Tóth Gábor és Zólyomi Rebeka az előző szezonban még a fővárosiak sikeréért küzdöttek. A játékos elmondta, hogy nagyon várja a korábbi együttese elleni mérkőzést.

– Különleges nekem ez a meccs az MTK ellen. 3 évet játszottam ott, nagy várakozásokkal térek vissza és remélem, hogy egy jó és küzdelmes meccset tudunk játszani – fogalmazott a center.

A csabaiak szakvezetője elmondta, hogy az elmúlt héten a saját játékukra fókuszáltak az edzéseken, és próbálták pótolni a hiányosságokat. Tóth Gábor kiemelte, hogy kemény, hajtós mérkőzésre számít korábbi együttese ellen.

– Lehet ez egy nagyon nehéz meccs is. Végig koncentráltan kell játszanunk, főleg blokkban és nyitásban kell stabil teljesítményt nyújtanunk ahhoz, hogy ez a mérkőzés meglegyen – hangsúlyozta a vezetőedző.

A fővárosiak kispadján az a Leiszt Máté váltotta Tóth Gábort idén nyáron, aki több éven keresztül a békéscsabaiak másodedzője volt. Az MTK-BRSE Extraliga találkozó szombaton 17 órakor kezdődik Budaörsön.

További programok »

FEL