Röplabda: a BRSE kedden kezdi meg szereplését a Magyar Kupában

2021. november 7. 13:08 | Papp Ádám Sándor

A Gödöllői RC otthonában kezdi meg szereplését a Magyar Kupa 2021/22-es kiírásában a Swietelsky-Békéscsaba, november 9-én kedden.

A két együttes a 2020/21-es szezonban találkozott egymással legutoljára, amikor a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében ütköztek meg egymással a felek. A két győztes mérkőzésig tartó párharc összecsapásait Békéscsabán rendezték meg. A BRSE mindkét találkozón 3:1 arányban győzött és továbbjutott a legjobb 8 csapat közé. A csapatok ismét a sorozat nyolcaddöntőjében találkoznak egymással, ezúttal Gödöllőn rendezik a párharc első mérkőzését november 9-én kedden.

– Nem lesz egyszerű dolgunk. A Gödöllővel összekerültünk már a sorozat tavalyi kiírásában is. Ott már megmutatták, hogy fiatal koruk ellenéreegy nagyon küzdős és hajtós csapatuk van. A tavalyihoz hasonlóan erre számíthatunk és biztosak vagyunk benne, hogy nem feltartott kézzel fognak pályára lépni. Ennek ellenére százszázalékosan oda kell tegyük magunkat, számunkra csak az az elfogadható, ha mi dominálunk ebben a párharcban – mondta a behir.hu kérdésére Molcsányi Rita.

A Swietelsky-Békéscsaba jól kezdte a 2021/22-es kiírást, a csabai lányok mind a négy mérkőzésüket megnyerték, így 11 megszerzett ponttal a tabella első helyét foglalják el. A Gödöllő a csabai lányokhoz hasonlóan rajtolt, 4 mérkőzés után százszázalékos mérleggel vezetik a NB I-et.

– Én azt szeretném, ha minél eredményesebben és gyorsabban le tudnánk játszani a mérkőzést. A keddi találkozó este 8 órakkor kezdődik, amely a heti ritmust tekintve egyáltalán nem szerencsés számunkra. Koncentrácált és profi játékot várok a csapattól a párharcban. A Magyar Kupában alapvető célként tűztük ki a legjobb négy közé jutást és szeretnénk döntőbe kerülni – emelte ki Tóth Gábor vezetőedző.

A párharc első mérkőzése november 9-én kedden, 20 órától kezdődik a Gödöllő hazai pályáján, a Monor Városi Sportcsarnokban. A tervek szerint a visszavágót december 4-én szombaton 18 órától rendezik meg a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

További programok »

FEL