Röplabda: A BRSE bízik a jó kuparajtban

2020. augusztus 23. 14:51 | behir

Pénteken Luxemburgban megtörtént az idei nemzetközi kupasorozatok sorosolása. Eldőlt, hogy a Swietelsky-BRSE a finn LP Vampula együttesével mérkőzik meg a továbbjutásért a CEV Kupában.

A csabai lányok ellenfelének otthona Finnország nyugati részében található, amely mintegy 2400 kilométerre fekszik Békéscsabától. Az alig 2000 lélekszámmal rendelkező település csapata a 2019/2020-as szezonban a harmadik helyet érte el a finn pontvadászatban, soraikban számos idegenlégióssal.

Az idei csapat összetételéről még kevés információ áll rendelkezésre, de a viharsarkiak szakmai stábja már megkezdte az információgyűjtést. Tóth Gábor, a Swietelsky-Békéscsaba vezetőedzője elmondta, hogy maximálisan felkészülnek az ellenfélből, amely tavaly szerepelt először nemzetközi kupában.

- Hiba is lenne lebecsülni a finn röplabdázást, hiszen jelentős fejlődésen ment keresztül a sportág, jelenleg is Bajnokok Ligájában kiemelt, azaz csoportkörös gárdája van az északiaknak, de több csapatuk szintén érdekelt a CEV versenyrendszerében - fogalmazott a szakvezető a klub közösségi oldalán.

Az első összecsapást Finnországban rendezik október 20. és 22. között, míg a visszavágót a megújuló Békéscsabai Városi Sportcsarnokban rendezik meg október 27. és 29. közötti időpontban.

Varga Róbert, a BRSE technikai igazgatója már felvette a kapcsolatot finn kollégájával, amint megállapodás születik a dátumok tekintetében, úgy azonnal tájékoztatja a klub a közvéleményt.

 

FEL