Január 26-án a monzai buborékban folytatja a CEV Kupát a BRSE

2021. január 16. 19:02 | behir

A Swietelsky - Békéscsabai Röplabda SE pályára lép Monzában január 26-án, a sorozat nyolcaddöntőjében - jelentette be a klub közösségi oldalán szombat este.

Mint ismert, sokáig kérdéses volt a csabai röplabdás lányok idei kupaszereplésének kimenetele. Tóth Gábor együttese a sorsoláskor a legjobb 32 között finn ellenfelet kapta, amely az első mérkőzés előtt jelezte, hogy a koronavírus-járvány miatt nem vállalja a megmérettetést. Így a BRSE játék nélkül jutott tovább: a legjobb 16 között az olasz Saugella Monza várt Molcsányi Ritáékra. Menet közben a pandémia miatt az Európai Röplabda Szövetség átalakította a lebonyolítást és az úgynevezett "buborék rendszerű" lebonyolítás mellett tette le voksát.

A viharsarki együttesnek 2020. december 8-án kellett volna pályára lépnie Olaszországban, azonban megfelelő garanciák híján a klub fellebbezett, hiszen az előzetesen prezentált körülmények között nem tudták szavatolni saját csapatuk biztonságát, amely a legfontosabb számukra. A sportdiplomáciai csatát megnyerték, hiszen a CEV elhalasztotta a rendezvényt. A klub vezetősége már akkor is jelezte, hogy esze ágában sincs feladni a szereplést, pláne küzdelem nélkül, viszont az emberi egészség mindennél előrébb való.

Hosszas előkészületek után realizálódott, hogy január végén megrendezhető az esemény. A hazai klub, valamint az Európai Röplabda Szövetség pedig szavatolta a biztonságos lebonyolítást, így a BRSE vezetése meghozta a döntést, vállalják a megmérettetést ilyen körülmények között is.

A helyzet így sem egyszerű, a túra megszervezése jelentős feladatot, a kivitelezés pedig sok millió forintos anyagi terhet ró a klubra. A koronavírus-járvány miatt minimalizálódott az európai légiközlekedés, így a csapat Bécsből repül majd Milánóba, de a különböző be - és kiutazáshoz szükséges tesztelés koordinálása is komoly logisztikát igényel.

A BRSE számára mindig is fontos volt a nemzetközi kupaszereplés, hiszen nemcsak a klubot, Békéscsaba Megyei Jogú Várost, hanem Magyarországot is képviselik. Tisztában vannak azzal, hogy az ellenfél a világ egyik legerősebb bajnokságának TOP csapata, amely ráadásul hazai pályán szerepel, de nem foglalkoznak a papírformával. Egyet ígérnek: bátor és büszke harcosok kelnek útra!

További programok »

FEL