Rendkívüli támogatás a siketlimpián induló csabai úszónak

Két versenyző képviseli a békéscsabai színeket a törökországi siketlimpián. Az atléta Mihály Réka mellett az úszó Zsilinszki Orsolya kvalifikálta magát a hallássérülteknek rendezett viadalra. Az önkormányzat úgy döntött, hogy egy rendkívüli, többszázezres támogatással biztosítja a nyugodt felkészüléshez szükséges eszközök megvásárlását a Békéscsabai Előre Úszó Klub kiválóságának.

Az önkormányzat folyamatosan segíti a sportolókat, különösen a nagy nemzetközi megmérettetések, olimpia, világ- vagy Európa-bajnokság közeledtével. Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Mihály Réka a közelmúltban 675 ezer forint egyéni élsportolói támogatást kapott. Most Zsilinszki Orsolya személyében egy másik hallássérült sportolót segített a városvezetés.

– A város és a klub közösen gondoskodott arról, hogy legyen anyagi forrása ahhoz, hogy a versenyzéshez szükséges eszközöket meg tudja venni, amelyek segítik őt a nyugodt felkészülésben – emelte ki Szarvas Péter polgármester.

 

 

Bíró Csaba szakbizottsági elnök is hangsúlyozta a város elkötelezettségét a sport mellett, de kiemelte, a család meghatározó szerepét, hiszen a szülők, a testvérek segítsége nélkül nem érhetnének el ilyen kiváló eredményeket a versenyzők. Az úszó klub elnöke hozzátette, ezúttal is jó helyre kerül ez a támogatás. Kutyej Pál hangsúlyozta, amihez a fiatal versenyző hozzáér, az „arannyá változik”, reményei szerint ez most sem lesz másképp és az úszó is messzire viszi a város hírnevét.

A Békéscsabai Előre Úszó Klub kiválósága a támogatásból speciális dresszt, békatalpat és vitaminokat is vásárolhat majd. A kitűnő érettségivel záró Zsilinszki Orsolya a tanulás mellett keményen készül, hiszen hat számban is rajthoz áll a hallássérültek olimpiáján. Ráadásul kifejezetten nehéz távokon ugrik vízbe, hiszen ott lesz a három pillangóúszó számban, valamint 400 méter vegyesen is.

Lantosné Jámbor Nóra tanítványának célja, hogy megdöntse egyéni csúcsait, ami a döntőbe jutáshoz elég lehet, ugyanakkor nehéz az esélyeket latolgatni, mert nem ismeri a nemzetközi mezőnyt. Az idei siketlimpiát a törökországi Samsunban rendezik július 18-a és 30-a között.

Megosztás:

Címke: , , , , , , , ,