Püski Marcsi szülinapja sokaknak okozott örömteli meglepetést

2021. december 31. 10:38 | Erdei-Kovács Zsolt

Püski Marcsi a minap, a - nem mondjuk meg hányadik - születésnapján igazán emlékezetes, értékes, és nem utolsó sorban kreatív ajándékot kapott. Az ünnepelt legjobb barátnője, Nagy Erika, időt és energiát nem kímélve úgy intézte, hogy ne csak a szülinaposnak, de rajta kívül még jó pár embernek kellemes meglepetésben legyen része.

Arról kaptunk hírt, hogy egy hölgy nem mindennapi ajándékot szervezett a legjobb barátnőjének. Nagy Erika, aki jelenleg párjával és gyermekeikkel Németországban él, azt a kihívást eszelte ki, hogy az ünnepeltnek két óra alatt legalább 40 ezer forintot szükséges összegyűjtenie a békéscsabai kutyamenhely, illetve az intézményt üzemeltető állatvédő szervezet részére. Az volt a tét, hogy amennyiben ezt a születésnap délutánján sikerül véghez vinni, akkor este már együtt mulathatnak a Csabagyöngyében fellépő Tankcsapda koncertjén. Ha nem, akkor bizony Marcsinak otthon kellett volna maradnia.

A feltételes mód utóbb azért is indokolt, mert a kitűzött célt jóval meghaladva, közel 60 ezer forint jött össze, kevesebb, mint 120 perc alatt. A gyűjtés helyszínén jókora kavalkádot okozott a jótékonysági akció, a nemes cél érdekében sorra nyíltak meg a pénztárcák. Az adakozók pontos számáról nincs konkrét információnk, de ez az adat végül is a végeredmény ismeretében nem is olyan fontos. Ami viszont meghatározó, hogy a két legjobb jó barátnő remek hangulatban töltötte a délutánt, és jó eséllyel az estét is.

Nagy Erika ötletgazda felejthetetlen szülinapot szervezett leggjobb barátnőjének, Püski Marcsinak

Legjobb jóbarátok

 

– Nagyon szeretem az állatokat, most is olyan cicám van otthon, aki sérült végtaggal rendelkezik – mondta el kérdésünkre Püski Marcsi, majd átadta a szót Erikának, aki pedig arról adott tájékoztatást, hogy immár 25 éve barátnők és tulajdonképpen Marcsi kérte tőle, hogy felejthetetlen legyen a születésnapja. Ez az ünnepelt szerint hibátlan lett, minden eddiginél élménydúsabban, izgalmasabban és emlékezetesebben sikerült kivitelezni a 2021-es szülinapot. A másik meglepett, Koczka András, a békéscsabai kutyamenhely telepvezetője nagy örömmel fogadta a segítséget.

Mint fogalmazott, ő is és munkatársai is nagyon hálásak a felajánlásért, nagyon-nagyon örülnek neki. Elmondta, a nekik adományozott összegből élelmiszert vásárolnak a telepi kutyák részére, és azt egy jóízű újévi reggeli formájában fogják majd feltálalni. Korábban egy Facebook-posztban jelezték, hogy többen megbetegedtek a menhelyen feladatot ellátók közül, és nem fogadnak, nem fogadhatnak senkit, ezért is indokolt volt a kérdés, hogy vannak most? Koczka András arról adott tájékoztatást, hogy jelenleg mindössze hatan dolgoznak, ami 50 százalékos feltöltöttséget jelent.

A meglepettek, Koczka András és Püski Marcsi - Fotó: E.K.Zs./behir.hu

 

Többen meggyógyultak tehát és néhányan már visszamehettek dolgozni – tette hozzá végül a telepvezető kiegészítve, hogy ennek is nagyon örülnek. Legvégül pedig, érdemes a fotógalériára is vetni egy-két pillantást! Fontos tudni, hogy képeken szereplő gyűjtőláda és talpas pénzgyűjtő urna nem a csabai állatmenhelyhez tartozik, hanem a Remény-Lak Állatmenhelyhez. Nekik is nyugodt szívvel adakozhat bárki, az a felajánlás is a legjobb helyre kerül. Külön köszönet jár a Csaba Center munkatársainak, hiszen helyszínt biztosítottak ehhez a sokaknak örömet okozó születésnapi meglepetéshez!

Galéria

További programok »

Itthon

Városi gyereknap a Munkácsy Negyedben – galériával

A gyereknapi körtúránkat a Csabagyöngyében kezdtük Évi tündér megnyitójával, majd bejárva a helyszíneket láttuk, hogy a Munkácsy Mihály Múzeum, a Békés Megyei Könyvtár, a Munkácsy Emlékház és a Napsugár Bábszínház is színes programokkal várta a családok seregét.
18:50
FEL