Portlandből, az atlétikai világbajnokság helyszínéről jelentik a csabai atléták

A 16. fedett pályás atlétikai világbajnokságot az egyesült államokbeli Portlandben rendezik meg március 17-20-án.

A 16. fedett pályás atlétikai világbajnokságot az egyesült államokbeli Portlandben, az Oregon Convention Centerben rendezik meg március 17-20-án. A magyar atlétikai válogatott, köztük a Békéscsabai Atlétikai Club kiválóságaival, Márton Anitával és Baji Balázzsal megérkezett a helyszínre.  Az atléták onnan adtak hírt magukról.

A szervezők nem biztosítottak transzfert a szálláshelyre, így villamossal jutott el a csapat a hotelhez. Az időeltolódáshoz való gyors alkalmazkodás és a verseny helyszínének megismerése érdekében a kilátogattak az éppen zajló fedett pályás amerikai bajnokságra, ahol magas szintű versenyeknek lehettek szemtanúi. Oregonban a megérkezésük napján álltak át a nyári időszámításra, így a 9 helyett „csak” 8 óra különbséggel kellett megküzdeniük.

 A csarnok első látásra kicsinek tűnik, de nagyon jó hangulatúak a versenyek, és minden valószínűség szerint ez csak fokozódni fog a világbajnokság alatt.

Mivel a szervezők hétfőtől, március 14-étől fogadják a versenyzőket, emiatt az edzési lehetőségek a hétvégén igencsak korlátozottak voltak. Délelőtt csak a hotel konditermében, vagy a szabadban lehetett mozogni. Utóbbit a folyamatos esőzés és alacsony hőmérséklet miatt nem választottuk.

A szervezőbizottság a nagy érdeklődésre tekintettel vasárnap estére befejezte a versenypálya előkészítését, Márton Anita nyomban ki is használta a lehetőséget és egy rövid technikai edzés során ismerkedett a pályával.

A kis csapatnak még arra is volt ideje, hogy tortával köszöntse Eperjesi Lászlót, a születésnapját ünneplő edzőt.

Megosztás:

Címke: , , , ,