Baji Balázs: Külön figyelem irányul a sportolókra az atlétikai vb-n

2023. augusztus 16. 18:52 | behir.hu

Baji Balázs, a szombaton rajtoló budapesti atlétikai világbajnokság nagykövete szerdán elmondta, hogy az eredményhirdetésekre rendhagyó módon a stadionon kívül kerül majd sor.  

A vb-bronzérmes, békéscsabai származású gátfutó az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában hangsúlyozta, hogy több aprósággal is készülnek, a versenyzőket például látványos showelemekkel mutatják be, amely egyfajta különleges ceremónia lesz.

"A helyszínen élő zenével fogjuk őket bemutatni és ráhangolni a versenyre, de a sok apró meglepetés között szerepel még az érmek átadása, ugyanis a világbajnokságok történetében először ez kikerül a stadionon kívülre. Az érmeket az esti programok előtt a Nemzeti Atlétikai Központ területén kialakított medálplázában kapják meg a sportolók, így külön figyelem irányul majd rájuk" - mondta Baji Balázs. Hozzátette, hogy az atléták edzői is megkapják a versenyzőjük által nyert medálokat.

"A nézők igazi élményekben részesülhetnek és közel kerülhetnek az atlétikai versenyszámokhoz, a szurkolói zónában például játékos módon kipróbálhatják az atlétikai mozgásformákat és rájöhetnek a fiatalok, milyen jó dolog sportolni, illetve atletizálni" - fogalmazott.

Baji Balázs saját versenyszámára is kitért, a 110 méteres gátfutásra, melyben Szeles Bálint áll rajthoz. Az Európa-bajnoki ezüstérmes abban bízik, hogy Szeles egészen a középdöntőig menetel, ahol egy felszabadult futással akár egyéni csúcsot is futhat. De kiemelte, nagyon erős a mezőny, ezért nehéz dolga lesz a 24 éves magyar sprinternek.

Magyarország történetének legnagyobb sporteseményét - amelyen minden idők legnagyobb létszámú, 63 fős magyar csapata indul - augusztus 19. és 27. között a Nemzeti Atlétikai Központban rendezik, az utcai futó- és gyaloglóversenyek központja a Hősök tere lesz.

 

Forrás: MTI

További programok »

FEL