Piknikre hívta a csabaiakat Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője

2019. szeptember 26. 15:58 | Gyemendi Réka

Rendhagyó pikniket szervezett Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője szerdán Békéscsabán. A fórum célja az volt, hogy a helyi választópolgárok kötetlenebb formában találkozhassanak a politikussal és feltehessék kérdéseiket.

Pogácsa, zsíros kenyér és üdítő - ezzel kedveskedtek a Jobbik politikusai szerdán az érdeklődőknek a Jókai színház előtt. Mint mondták: a rendhagyó kezdeményezés célja, hogy oldottabb légkörben találkozhassanak velük a választópolgárok és elmondhassák problémáikat.

– Az a célunk ezzel a piknikkel, hogy a lakosságot megszólítva, egy-egy ismert politikust Békéscsabán vendégül látva egy kötetlen beszélgetésen ismerkedjünk a lakossággal, így megismerve a programunkat, elképzeléseinket – fogalmazott Kocziha Tünde, a Jobbik Magyarországért Mozgalom békéscsabai önkormányzati képviselője.

– A párbeszéd, a kommunikáció ritka ma Magyarországon, 2010-óta elszoktunk tőle, hiszen a kormánypárti politikusokkal nem lehet beszélgetni. Két hete feltettem egy kérdést a kormánypárti politikusoknak arról, hogy pontosan hány vendégmunkás dolgozik Magyarországon, ugyanis nagyon alacsonyak a bérek, a kormány pedig nem felzárkóztatja a fizetéseket, hanem inkább keleti vendégmunkásokat hoz be – kezdte beszédét Jakab Péter, a Jobbik Magyarországért Mozgalom frakcióvezetője.

A politikus szerint október 13-án sorsdöntő választás lesz Magyarországon, ugyanis a választóknak el kell dönteniük, hogy fideszes képviselőket választanak vagy lokálpatriótákat.

– Ezek a lokálpatrióták a lakosságot fogják képviselni és nem a kormányt. Sőt, ha kell, akkor a kormánnyal is konfrontálódnak azért, hogy egy-egy településnek jusson pénz munkahelyekre, bérekre, orvosi rendelő felújítására vagy éppen iskola renoválásra. A béreket külön hangsúlyozom: az a tapasztalatom, hogy joggal sérti az emberek igazságérzetét, hogy ugyanazért a munkáért egy Békés megyei 112 ezer forinttal kap kevesebbet, mint egy fővárosi a KSH adatai szerint –  fogalmazott Jakab Péter.

 

Galéria

 

További programok »

FEL