Jakab: „A békési melós 140 ezerrel kap kevesebbet, mint a fővárosi kollégája”

2021. június 21. 17:02 | Such Tamás

Egy Békés megyei munkája is ér annyit, mint bárki másé Európában címmel tartott sajtótájékoztatót hétfő délután, a békéscsabai Petőfi ligetben Jakab Péter, az előválasztás miniszterelnök-jelöltje, és Stummer János országgyűlési képviselő, aki az ellenzéki előválasztáson Békés megye 1. számú választókerületében indul.

„Járjuk a vidéket, látjuk a valóságot, látjuk, hogy milyen mértékű a szegénység, a leszakadás. A jelen állás szerint – még ha a hivatalos statisztikát nézem, akkor is – egy átlag Békés megyei melós 140 ezer forinttal kap kevesebbet ugyanazért a munkáért, mint egy fővárosi kollégája. Ez egy elszegényedő, elnéptelenedő, elöregedő vidékhez vezet – mondta Jakab Péter.”

 

A Jobbik sajtótájékoztatója az Angyalos kútnál – Fotó: behir.hu/Such Tamás

A Jobbik sajtótájékoztatója az Angyalos kútnál – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Az előválasztás miniszterelnök-jelöltje hozzátette, a legfontosabb vállalásának a vidék felemelését tartja. A nulladik lépés maga a kormányváltás; azt követően az új nemzeti egység kormányának zéró toleranciát kell hirdetnie a korrupcióval szemben. A kormányalakítás utáni első napon pedig kezdeményezni fogják hazánk csatlakozását az európai ügyészséghez.

„A multik az elmúlt évben a kormánytól átlagosan minden újonnan létrehozott munkahely után 15 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak. Azt gondoljuk, ha ilyen bőkezű a kormány, akkor ebből pénzből jutnia kell béremelésre is” – folytatta.

Továbbá elmondta, hogy a magyar kis- és nagyvállalkozásokat alkalmassá kell tenni a bérek felzárkóztatására, amit a vállalkozások önerőből nem tudnak kigazdálkodni. Úgy vélte, csak akkor van erre lehetőség, ha a kormány átfogó adó- és járulékcsökkentésben részesíti őket.

 

A Jobbik sajtótájékoztatója az Angyalos kútnál: Stummer János – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Stummer János – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Stummer János szerint – aki Gyulán született, 18 éves koráig Újkígyóson és Szabadkígyóson élt „az utóbbi 10-12 évben a regnáló politikai garnitúra semmilyen érdemi lépést nem tett ennek a megyének, a mi közös a szülőföldünk legfontosabb sorskérdésének megoldásának érdekében." Éppen ezért zászlajukra tűzték a Jólét Magyarországának megteremtését, hogy a békésiek is ugyanazt az európai fizetést kapják meg, mint az unióban bárki más.

 

A Jobbik sajtótájékoztatója az Angyalos kútnál – Fotó: behir.hu/Such Tamás

További programok »

FEL