Parkgondozásért érettségi

2017. március 2. 17:17 | Varga Diána

A Gerlai Wenckheim Társaság együttműködési megállapodást kötött a BSZC Trefort Ágoston tagiskolájával. Ennek értelmében az iskola diákjai az érettségihez szükséges közösségi munkát a gerlai kastély parkjának gondozásával szerezhetik meg. A társaság itt nem állna meg: bővítenék a kört, és a falu közterületének szépítésébe is bevonnák a fiatalokat.

Nagy halmokban gyűltek a gallyak a gerlai Wenckheim-kastély parkjában. Szorgosan dolgoztak a trefortosok azon, hogy megtisztítsák a gyalogos ösvényeket.

– Azokat a munkákat végzik el a diákok, amit mi már előkészítettünk, tehát a télen kivágtuk az invazív fákat, amik nem idevalók. Ezek gallyait hordják ki, ezeket a jövőhét folyamán fogjuk ledarálni, majd a park ösvényeire szórunk szét, hogy esős időben is sétálni lehessen rajtuk. Ezzel is óvjuk a környezetet - tudtuk meg Futaki Sándortól, a Gerlai Wenckheim Társaság elnökétől

Mindezt nem csak a jó cél érdekében teszik a diákok, azon túl, hogy segítenek a Gerlai Wenckheim Társaságnak a park gondozásában, az érettségihez szükséges közösségi órák számát is gyarapítják. Sokan már a közösségi munka felénél jártak, s mint mondták, szívesen jöttek, hiszen szép környezetben dolgozhattak azért, hogy még szebbé tegyék a kastély mellett fekvő területet.

Első körben 15 diákot fogadott a Wenckheim Társaság, de a tanév végéig biztosan számítanak a diákok segítségére. Azt remélik, a fiatalok kedvet kapnak ahhoz, hogy nyáron is kilátogassanak a kastély-parkhoz. Más iskolákkal is kötnének hasonló együttműködési megállapodást, de a tervek közt szerepel, hogy a falu közterületein végzett virágosításba is bevonják azokat, akik közösségi munkát végeznek.

FEL