Papp Bálint: Rengeteg munka vár még ránk a szezon kezdetéig

2021. július 31. 18:12 | Papp Ádám Sándor

A Békéscsabai Előre NKSE péntek este 26:25-re győzte le a Vasas SC együttesét felkészülési mérkőzésen. A találkozót követően Papp Bálint vezetőedző, valamint Gyimesi Kitti értékelt hírportálunknak.

A csabai kézilabdázók július 14-én kezdték el a felkészülést a 2021/22-es bajnoki idényre és a megreformált keret pénteken tesztelt először barátságos mérkőzésen. A viharsarki együttes ellenfele az NB I egyik újonca, a Vasas SC volt. Papp Bálint vezetőedző a mérkőzést követően pozitívumként emelte ki csapata védekezését és tartását.

– Voltak holtpontjaink. A mérkőzés nagy részét a vendégek uralták, de volt tartásunk és megtaláltuk azt elöl és hátul is, ami át tudott minket billenteni a nehéz pillanatokon. Úgy gondolom, hogy a védekezésünk az stabil volt, tudtunk több alkalommal labdát szerezni és abból gyors támadásokat vezetni. Rengeteg munka vár még ránk, azért az látszik, hogy az út elején vagyunk. Hat új érkező játékosunk volt nyáron és szinte teljesen új csapatot kell építeni. Van bőven feladatunk, de úgy gondolom, hogy akkor lehetünk eredményesek, hogyha a lányok is belátják, hogy csak csapatként tudunk együttműködni. Az első félidőben túl sok volt az egyéniség, mindenki egyedül szerette volna megoldani az adott szituációkat, egyedül akarta bebizonyítani, hogy milyen játékos. Hangsúlyozom: akkor leszünk eredményesek, hogyha csapatként tudunk játszani és egymást kiszolgálva alázatosan lépünk pályára – emelte ki a szakvezető. 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

Az elmúlt hét szezont Mosonmagyaróváron töltő Gyimesi Kitti első alkalommal léphetett pályára békéscsabai színekben. A felkészülés ugyan alig két hete kezdődött el, de elmondása alapján már most jó összhang van a csapaton belül.

– Nagyon befogadó a közösség, jól érezzük magunkat együtt. Nyilván még van mit csiszolni, hogy a pályán megszokjuk egymást, a másik mozdulatait és hogy tudjunk igazodni hozzá, de ez majd idővel alakul úgy gondolom. A mérkőzés kapcsán elmondható, hogy elsőre nem volt rossz. Sok hibával játszottunk, de úgy gondolom, hogy ezeket később ki fogjuk javítani. Az nagyon pozitív, hogy nem adtuk fel és a végéig küzdöttünk, így meglett az egygólos győzelem, aminek nagyon örülünk – fogalmazott a balátlövő.

A lila-fehérek legközelebb augusztus 6-án pénteken 15 óra 30 perckor Debrecenben lépnek pályára felkészülési mérkőzésen, az NB I-es DVSC otthonában.

További programok »

Sport

Október 17-én ismét lesz 4 Labda Bajnokság

Már javában zajlik a 4 Labda Bajnokság szervezése Békéscsabán. A már több mint 10 esztendeje létező rendezvényt Kormos Mihály, a BRSE korábbi szakmai igazgatója hívta életre. A program szervezését négy évnyi szünet után a Körös Tollaslabda Sport Egyesület vállalta el. A szervezők családi és baráti csapatok nevezését várják.
2021. szeptember 21. 18:20
FEL