Paláncz György a Fidesz jelöltje az időközi választáson

2018. június 1. 17:07 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Fidesz békéscsabai alapszervezete pénteken mutatta be a július 22-i, időközi önkormányzati választáson induló jelöltjét. Herczeg Tamás önkormányzati mandátumáért Paláncz György szállhat a képzeletbeli ringbe Békéscsabán, a 8. számú egyéni választókerületben.

 

 

A Fidesz-KDNP közös önkormányzati képviselőjelöltjét Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, Dr. Ferenczi Attila a békéscsabai önkormányzat többségét adó  frakció vezetője, illetve Hanó Miklós, a párt választókerületi elnöke sajtótájékoztatón mutatta be.

– Alapszervezetünk Paláncz György tagtársunkat javasolja jelöltnek – jelentette be Hanó Miklós. A Fidesz választókerületi elnöke hangsúlyozta: a helyi tagság egyhangúlag választotta jelöltnek Paláncz Györgyöt, akit Fidesz országos vezetése is támogatja.

– Egyrészt hatalmas megtiszteltetésnek éreztem, hogy Herczeg Tamás, illetve a békéscsabai Fidesz vezetése úgy gondolja, hogy én lehetek az a személy, aki méltóképpen tudja a volt önkormányzati képviselő húszéves munkáját folytatni. Másrészt pedig érzem annak felelősségét, hogy Magyarország egyik megyei jogú városának képviselője lehetek majd a közgyűlésben – fogalmazott a behir.hu kérdésére Paláncz György, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltje.

A kormánypárt helyi képviselői kiemelték: társadalmi és közéleti szerepvállalásai, valamint pedagógusi elhivatottsága is alkalmassá teszi jelöltjüket arra, hogy megválasztása esetén elkötelezetten képviselje a 8. számú egyéni választókerület lakosságát.

– Paláncz György egy széleslátókörű, dinamikus, gondolkodó, ugyanakkor határozott, politológia, illetve tanári végzettségű fiatalember. Sokéves ismeretségünk okán azt hiszem, hogy abszolút alkalmas arra, hogy egy megyeszékhelyen önkormányzati képviselő legyen - hangsúlyozta Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert Herczeg Tamás eddig a 8. számú választókerület képviselője volt, ám az április 8-i, országgyűlési választáson parlamenti mandátumot szerzett. Mivel országgyűlési képviselői munkájával ez összeférhetetlen, május 2-án lemondott az önkormányzati képviselői tisztjéről.

További programok »

FEL