Óvodai sportnap: A nagycsoportosoké volt a főszerep

Békéscsaba önkormányzata már 23. alkalommal rendezte meg az óvodai sportnapot a város nagycsoportos gyermekeinek. A hagyományos programnak ebben az évben a változékony időjárás miatt a Csabagyöngye Kulturális Központ adott otthont.

 

 

Sorversenyek, labdajátékok és ügyességi feladatok: ezek jellemezték leginkább a gyermekek feladatait az óvodai sportnapon. A legkisebbek csapatversenyekben vettek részt, ahol elsősorban a gyorsaság számított.

Idén több mint 300 kisgyermek vett részt a délelőtti programon, ahová a szülők is elkísérhették a kicsiket. A rendezvények fő célja a sport és a mozgás népszerűsítése volt.

 

 

– Idén a Hiszek benned sportprogramnak köszönhetően már volt két olyan sportprogram, amely az ovisokról szól. Rendeztünk egy bukfencparádét a sportcsarnokban, illetve egy ladbakavalkádot március elején, ahol több mint 500 óvodás vett részt. Leginkább olyan sportokat ismerhettek meg a gyermekek, amelyek Békéscsabán jellemzőek – mondta el a Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter.

A városvezető hozzátette: a hagyományokat a jövőben is folytatják, a tervek szerint 2019-ben újra a főtéren várják az óvodai sportnapon.

Megosztás:

Címke: , , ,