Óvodai Sportnap Békéscsaba főterén – galériával

2024. május 16. 13:18 | Bere Mátyás

Csütörtökön délelőtt Békéscsaba nagycsoportosai gyűltek össze vetélkedni immár huszonhetedik alkalommal a Szent István téren, ahol már a program kezdete előtt javában bemelegítő ovisokkal lehetett találkozni. Az idei Óvodai Sportnapon a város 18 óvodája, 31 csapattal vett részt, ami azt jelenti, hogy több mint 360 gyermek volt a főtéren.

A megnyitón Szarvas Péter polgármester mondott beszédet, azután közös bemelegítés zajlott, és ezt követte a játékos vetélkedő. A polgármester kiemelte: nagyon örül annak, hogy a város összes óvodája részt vesz a sportnapon. Megjegyezte azt is, hogy minden ovist díjaznak az esemény végén, majd megköszönte az óvónők, óvodai dolgozók alázatos munkáját.

– A 8 önkormányzati fenntartású óvoda mind a 18 tagintézményének nagycsoportosai eljöttek a főterünkre. Játékos vetélkedő formájában másfél órán át sportoltak, a legjobbak érmeket, sportszeleteket és labdákat kaptak, de minden óvoda játék- és sportfelszereléssel is gazdagodott  – nyilatkozta a városvezető.

Szarvas Péter hozzátette: nagyon fontos, hogy a gyermekek már kiskorban ráérezzenek a mozgás, a sport fontosságára, ebben pedig nagy szerepük van a város óvodapedagógusainak, akik számos ilyen jellegű programot igyekeznek a gyerekeknek és a családoknak is biztosítani. 

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

Az óvodások láthatóan nagyon élvezték ezt a délelőttöt, az ovisok között beszélgetések bontakoztak ki, amíg a többi csoport egymással vetélkedett. Az első feladatok az ügyességről szóltak, de a futás is fontos részét képezte a programnak. A gyerekek villámgyorsan teljesítették az első kihívásokat, majd folytatták a tovább a versengést.

A Lencsési Óvoda óvodapedagógusa, Futaki Krisztián elmondta, nagyon szívesen vesznek rész ilyen városi szintű eseményeken, hogy megmérettessék magukat.

– Nem utolsó sorban az is fontos, hogy jól érezzük magunkat ezeken a rendezvényeken hiszen ez a legfőbb cél. Az óvodánkban kiemelt jelentősége van a sportnak, a labdajátékoknak, mind pedig az egyéb mozgásfejlesztésnek, hiszen tudjuk, ezek nagyon fontosak a gyerekek későbbi fejlődésében – fogalmazott Futaki Krisztián.

 

Galéria

 

További programok »

FEL