Birtokba vették a gyerekek a város főterét a XXV. Óvodai Sportnapon

2022. május 11. 12:50 | Csiffáry Zsuzsanna

Békéscsaba önkormányzata 25. alkalommal szervezte meg a város nagycsoportos, iskolába készülő ovisai számára a tradicionális sporteseményt a Szent István téren. Szarvas Péter polgármester hangsúlyozta, hogy nagyon fontos a sport megszerettetése már egészen kicsi korban. A sorversenyek a futás és egyensúlyozás révén azt is megmutatták, hogy hogyan fognak össze a gyerekek a közös cél érdekében.

Egymást biztatták a csapattagok a versenyen, ahol a város óvodái mérték össze ügyességüket. Több helyen napok óta erre a megmérettetésre készültek. A programon a város húsz óvadája, 37 csapattal vett részt. 

Beszédében Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere elmondta, a rendszeres testmozgást nem lehet elég korán kezdeni

– Egy ilyen rendezvénynek az a fő célja, hogy a csabai gyermekeket már óvodás korban szoktassuk hozzá a sporthoz. Bár a sportágválasztás később lesz, de a mozgás szeretetét minél hamarabb kell kialakítani a gyermekekben. Nagyon örülök annak, hogy a csabai óvodákban a gyerekeket az alapszolgáltatáson túl más programokkal igyekszünk a sporthoz közelebb hozni. Ilyen például a néptáncoktatás, úszás és a különböző labdajátékok. Békéscsaba igazi sportváros, ez azt követeli meg, hogy már óvodás korban figyeljünk a gyermekeinkre – fűzte hozzá a városvezető.

A versenynek nem a győzelem volt az igazi tétje, sokkal inkább az együtt mozgás öröme. 

Galéria

További programok »

FEL