Együtt sportoltak az ovisok a sportnapon

2019. május 15. 10:10 | Vágvölgyi Nóra

Négyszáznegyven óvodás mérettette meg magát az Óvodai Sportnapon. A játékos vetélkedőn 24. alkalommal gyűltek össze a békéscsabai intézmények nagycsoportosai, akik nem csak egy élménnyel, hanem oklevéllel és ajándéklabdákkal térhettek haza.

 

 

A békéscsabai Óvodai Sportnapot Tóth Pál, a Békéscsabai Polgármesteri Hivatal Sportcsoport munkatársa álmodta meg és indította el. Célja a sport megismertetése és megszerettetése volt az iskola előtt álló nagycsoportosokkal. A sportvetélkedőn a békéscsabai óvodák nagycsoportosai próbálhatták ki magukat öt különböző játékos feladatban.

Az apróságok már egy hete készültek a megmérettetésre, így a feladatok nem voltak ismeretlenek a számukra - árulta el Szombati Ilona, a Békéscsabai Evangélikus Óvoda óvodapedagógusa. Hozzátette, mindig örömmel jönnek ide növendékeikkel, hiszen a gyerekek a mozgás mellett közösségépítő programban is részt vehetnek.

Az egész napos sportprogramnak ezúttal az Evangélikus Sportcsarnok adott otthont, ahol 30 csapat mérte össze tudását. Kiss Tibor alpolgármester elmondta, hogy 18 óvodából 440 gyerek jött el játszani, versenyezni. „Ez a nap arról szól, hogy jól érezzük magunkat” – hangsúlyozta.

A játékos vetélkedőt ezúttal is az önkormányzat szervezte. Bíró Csaba, a közgyűlés Közművelődési, ifjúsági, oktatási és sportbizottságának elnöke örömét fejezte ki, hogy a városvezetés évről évre lehetőséget biztosít az óvodásoknak a közös játékra és mozgásra.

A sportos erőpróbák szünetében Jimmy bohóc szórakoztatta a gyerekeket. A nap végén senki sem távozott üres kézzel, hiszen a szervezők az élmény mellé ajándékokkal is készültek az apróságoknak.

További programok »

Itthon

Gasztro ide üss! – folytatódik a BMC gasztropályázata

A Békéscsabai Médiacentrum gasztronómiai pályázatot hirdetett VAN SÜTNIVALÓNK címmel. A feladat egy otthoni recept elkészítése, amelyet fotón is meg kell örökíteni. A nyertesek értékes ajándékcsomagot kapnak. A kezdeményezéshez több Békés megyei vállalkozás is csatlakozott.
16:24
FEL