Oviba kétkeréken: Lezárult a Békéscsabai Médiacentrum kerékpáros rajzpályázata

2021. március 4. 11:18 | Vincze Attila

Lezárult a Békéscsabai Médiacentrum kerékpáros rajzpályázata. Az „Oviba kétkeréken” című felhívásra a február 26-i határidőig összesen 8 csabai óvodából közel 100 darab rajz érkezett. Az óvodások a legszebb alkotásokért járó díjakat szerda délután kapták meg.

Gyermekrajzok tucatjai érkeztek be a napokban a Békéscsabai Médiacentrum irodájába. Láthatóan megmozgatta a helyi óvodásokat a kerékpározás témája, ugyanis a zsűrinek szebbnél szebb rajzok közül kellett kiválasztania a legjobbakat.

- Nehéz volt választani, de hálaistennek alapvetően nem volt nagy ellentét a zsűritagok között, könnyen megegyeztünk - mondta Berényi Nagy Péter grafikus, előadóművész, a zsűri tagja. 

Nagy várakozással gyűltek össze szerda délután a szülők és gyermekeik az ünnepélyes eredményhirdetésre. A legszebb alkotásokért járó díjakat Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője adta át. Az első helyezett a Kölcsey utcai óvodából a hatéves László Mira lett, aki egy új kerékpárt vihetett haza. A többi díjazott egy-egy kerékpáros ajándékutalvánnyal és képes könyvvel gazdagodott. 

- Most megyünk anyával eltekerünk a kocsihoz, utána otthon majd még kicsit tekerek - büszkélkedett új biciklijével a nyertes óvodás.

A Békéscsabai Médiacentrum az elmúlt években rendszeresen beszámolt a várost érintő kerékpáros fejlesztésekről, ezúttal egy rajzpályázattal népszerűsítette ezt a környezettudatos közlekedési formát.

- Ebben a pályázatban kifejezetten a gyerekeket igyekeztünk megszólítani, ezért az óvodás korosztálynak írtuk ki, a pályázat címe pedig "Oviba kétkeréken" lett.  Közel 100 pályamunka érkezett be, ha pedig az összevont óvodákat nézzük, akkor 8 óvodából küldtek be a gyerekek pályázatokat - fogalmazott Diós Zsolt, a Békéscsabai Médiacentrum Kft. ügyvezetője.

Herczeg Tamás szerint ez a pályázat is azt segíti elő, hogy a csabai gyermekek még inkább megkedveljék a kerékpározást.

- Nagyon kedves, szép, aranyos rajzok készültek. Abban bízhatunk, hogyha a szülők és az óvodapedagógusok már kisgyermekkorban megtanítják azt, hogy hogyan szabad kerékpározni, akkor biztonságosan, balesetmentesen tudnak majd biciklizni a gyermekek akkor is, ha már nagyobbak, illetve felnőttek lesznek - szögezte le a képviselő.

Az eredményhirdetésen kiderült az is, hogy a legjobb pályaművek hamarosan a médiacentrum Szabadság tér felőli ablakaira is kikerülnek, melyeket így bárki megtekinthet majd.

 

Az Oviba kétkeréken rajzpályázat díjazottjai:

1. helyezett: László Mira (Kölcsey óvoda)

2. helyezett: Horváth Léna Hella (Kazinczy lakótelepi óvoda)

3. helyezett: Bátori Nikoletta (Kazinczy lakótelepi óvoda)

Különdíjas: Bánszki Dóra (Lenkey óvoda)

 

Galéria

 

További programok »

FEL