Sorsoltunk, ők nyerték bringás versenyünk díjait!

2021. április 29. 19:43 | Vincze Attila

A Békéscsabai Médiacentrum Kft. kerékpáros tudáspróbát indított két felületén, a Csabai Mérleg ingyenes, városi lapban és a behir.hu hírportálon. Mutatjuk, kik nyertek!

A Békéscsabai Médiacentrum Kft. a TOP-6.4.1-16-BC1-2017-00002 azonosítószámú, "Békéscsabán, a Szarvasi úton kerékpárút, az Ipari úton és a Tevan Andor utcában gyalog- és kerékpárút, közvilágítás, valamint a Szabolcs utcában kerékpárforgalmi létesítmény létesítése" című projekt részeként, a kerékpáros közlekedést népszerűsítő és közlekedésbiztonsági célú szemléletformáló kampányához kapcsolódóan három fordulós tudáspróbát hirdetett. Ezzel párhuzamosan a behir.hu oldalon is zajlott egy másik megmérettetés. A két verseny közös nevezője nem csak a téma volt, hanem az is, hogy a fődíj mindkét esetben egy-egy kerékpár volt. A kedden délután tartott sorsoláson csak a helyes megfejtést beküldők vettek részt. 

A nyertesek a díjakat csütörtök délután ünnepélyes keretek között vehették át. Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője az eseményen kiemelte, hogy mivel egyre több új kerékpárút épül Békéscsabán, különösen fontos, hogy minden kerékpáros tisztában legyen a szabályokkal a közlekedés során. 

- Nemcsak biciklizni kell tudni, hanem a szabályokat is ismerni kell, egyre több kerékpárutunk van, azt reméljük, hogy így még többen fognak kerékpározni, mint a mostani, egyébként jó számadatokhoz képest, és ez a kvízjáték részben azt a célt is szolgálta, hogy népszerűsítse a kerékpározást, másrészt a szabályok ismeretére is ösztönzi a közlekedőket - húzta alá.

Diós Zsolt, a Békéscsabai Médiacentrum ügyvezetője arról beszélt, nem elég, hogy megépültek az új kerékpárutak a városban, azokat népszerűsíteni is kell, a két kvízjáték pedig egyrészről ezt a célt is szolgálta. 

- Márciusban hirdettük meg a játék online verzióját, arra is szép számú megoldás érkezett, illetve a Csabai Mérlegben egy háromfordulós kvízt is elindítottunk. Erre több mint 100 megoldás érkezett, azonban ebből csak 27 volt helyes, ami így is egy szép eredmény, és közülük kerültek ki a nyertesek - hangsúlyozta. 

Az eseményen előbb az online kvízjátékunk díjazottjai kapták meg nyereményüket, melyeket Herczeg Tamás adott át. A behir.hu-n meghirdetett tudáspróbán külön kategóriába soroltuk a 14 év alatti gyermekeket és a felnőtteket. Előbbi esetben a 15 ezer forint értékű ajándékot Nith Petra, míg a biciklit Tóth Vivien nyerte meg. A felnőttek közt a 15 ezer forint értékű ajándékcsomagnál Veszelka Dániel, a kerékpár esetén pedig Szabó Sándor nevét sorsoltuk ki.

- Anyukám mindig nézi a behir.hu-t és ő mondta, hogy van egy ilyen kvízjáték az oldalon. Együtt töltöttük ki, majd beküldtük a megfejtéseket. Technikából pont most tanultuk a KRESZ-t, így időszerű volt ez a játék - fogalmazott Tóth Vivien, a gyermek kategória nyertese, aki egy szép, rózsaszín kerékpárt vihetett haza. 

A felnőtt kategória nyertese, Szabó Sándor nem tudott eljönni a díjátadóra, így párja vette át a bordó színű nyereménykerékpárt. 

- Úgy gondoltuk, hogy szerencsét próbálunk, hátha sikerül egy biciklit nyerni, persze leginkább a párom fogja használni, lévén férfi kerékpárról van szó, de szeretünk együtt biciklizni, szóval mindenképpen ki lesz használva - mondta Csilik Andrea.

Ezután a Csabai Mérlegben zajlott verseny nyertesei kapták meg a díjaikat. A 15 ezer forint értékű ajándékcsomagot Szabó László és Kajó Renáta nyerte, míg a bringát Faragó István tolhatta haza.

- Elsősorban a kerékpárt szerettem volna megnyerni a játékkal, mert végülis még sosem volt új biciklim, így nagyon örülök az ajándéknak - mondta kissé meghatottan a kék festésű férfi kerékpár nyertese.

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a játékokban, a nyerteseknek pedig szívből gratulálunk!

Galéria

További programok »

Békéscsaba

Isten műhelyében – megnyílt Zsombori Árpád kiállítása

A Békés Megyei Könyvtár soron következő kiállítása a húsvéthoz közeledve, "isteni ihletésű". Zsombori Árpád képzőművész anyagában a bibliai történeteket dolgozta fel nem mindennapi módon. A tárlat az április 1-jén megtartott Teadélután a Békés Megyei Könyvtárban című programsorozat része.
2023. április 1. 18:27
FEL