Hazai pályán fogadta ellenfeleit a BRSE U17-es csapata

2019. október 21. 06:09 | Hidvégi Dávid

A női röplabda U17-es első osztályú bajnokság második fordulójának ezúttal Békéscsaba adott otthont. BRSE ellenfele a Szegedi Röplabda Sportegyesület és a debreceni Eötvös Utcai Diák-Sportegyesület volt a Vásárhelyi Pál Szakközépiskola Sportcsarnokában.

A sötétkék mezes csabaiak első ellenfele a három csapatos A-2 csoportban a Szeged volt. A békéscsabai együttes az első és a negyedik szettben kicsit megingott, hiszen azokat a Szeged tudta behúzni, de a legvégén a hazaiak örülhettek. Ennek okairól a csapat egyik tagja Hunyadi Gréta beszélt. A játékos elmondta: az első fordulóban, Debrecenben sokkal gördülékenyebben ment a játék.

– Az első meccseink mindig nagyon nehezen szoktak kezdődni és most is ez látszódott. A Szegeddel kezdtük az első meccset és hullámvölgybe kerültünk a negyedik szettben. Onnan sikerült kijönnünk és az ötödik szettre összeszedtük minden erőnket és sikerült nyernünk – fogalmazott Hunyadi Gréta.

A játékosok célja a bajnokság megnyerése. Fekete Gréta szerint ehhez keményen kell dolgozniuk és biztatniuk kell egymást egész szezonban, mivel hosszú út vezet a döntőig.

– Nagyon szeretnénk bejutni a döntőbe és ezért végig nagyon keményen kell dolgoznunk egész évben – mondta a játékos.

 

Galéria

A csapat edzője kiemelte: képzett és ügyes csapat a Szeged, amely fejlődése jót tesz a haza röplabdának. Nagy Attila hangsúlyozta: fiatal csapatuk van, hiszen három gyerekkorosztályú játékos is helyet kapott a kezdőben.

– Összességében a mai mérkőzésen az irányítójátékunk gyengébb volt, az ellenfélnél picit jobb irányítójáték volt. Sokszor jobb pozícióba tudtak kerülni a támadóik, mint a mijeink. Továbbá ami ebben a korosztályban gyakori, nyitás-fogadás harc is kialakult a mérkőzésen.

A Békéscsabai Röplabda Sport Egyesület 3-2-re legyőzte a Szeged és 3-0-ra a Debrecen együttesét. A BRSE ezzel a táblázat első helyén, nyolc ponntal bejutott a középszakaszba, amely első fordulója november 17-én lesz.

További programok »

FEL