Nyáron is röplabda – hatodik éve szervez tábort a BRSE

2022. június 23. 08:25 | Papp Ádám Sándor

Immár hatodik éve szervezi meg nyári táborát a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület. A viharsarki klub programjának első turnusára 56 gyermek jelentkezett.

Hétfőtől péntekig fiatal röplabdás lányok töltik meg élettel a Békéscsabai Röplabda Akadémiát. A klub nyári táborának első turnusára 56 fiatal jelentkezett egészen 7-8 évestől a 14 éves korig. 

– Az elmúlt években is voltam a BRSE nyári táborában. Jók a programok és szeretek röplabdázni. Elsős korom óta űzöm a sportot, most megyek majd ötödik osztályba, jelenleg a klub U11-es csapatában játszom – fogalmazott a behir.hu kérdésére Szarvas Kitti.

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

A BRSE táborába zömében a klub igazolt sportolói jelentkeztek, de többen most kezdik el a sportágat.

– Azért jöttem a röplabda táborba, mert az egyik barátnőm röpizik és számomra is érdekes a sport, ez egy felfedezés számomra, hogy milyen lehet. Talán később én is röplabdázni fogok – mondta Várnai Virág Viktória.

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

A BRSE táborában idén főszerepet kapott a környezetvédelem. A gyerekek a kézműves foglalkozásokon újrahasznosítható anyagokból alkothatnak.

– Napi két játékos foglalkozással készültünk a kisebbeknek, illetve edzéssel a nagyobbaknak. Továbbá az újrahasznosítás jegyében zajlik a tábor tematikája. Ez azt jelenti, hogy minden nap a csapatépítő, illetve kézműves programokon az újrahasznosítással, szelektív hulladékgyűjtéssel ismerkedünk vagy olyan eszközökből készítünk különböző tárgyakat, amelyeket otthon már kidobnánk a kukába, mert szemétnek titulálnánk – hangsúlyozta Németh-Tóth Eszter utánpótlás edző. 

A röplabdát kedvelő fiatalok jövő héten sem maradnak program nélkül, ugyanis a klub június 27. és július 1. között szervezi meg nyári táborának második turnusát.

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

További programok »

FEL