Két hét röplabda tábor a nyári szünetben Békéscsabán

2023. június 29. 09:14 | Papp Ádám Sándor

Június utolsó két hetében rendezi meg nyári táborát a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület. A csabai klubnál hagyomány, hogy minden évben meghirdeti programját, melyre idén két turnusban, több, mint 100 fiatal jelentkezett.

Hetedik éve hirdeti meg a nyári szünetben a BRSE táborát a röplabdázni vágyó gyermekek számára. A Békéscsabai Röplabda Akadémián a fiatalok napi két edzés mellett különböző kézműves programokon is részt vettek.

– Tavaly is voltam a táborban, akkor is nagyon tetszett. Azért is jelentkeztem idén is, mert szerettem volna újra részt venni a programokon. Az edzések nagyon jók és nem csak a saját edzőnk tart foglalkozást, hanem más szakember is, így őket is megismerhetjük – árulta el Jani Ágota Eszter, a tábor egyik résztvevője.

A BRSE nyári táborának első turnusában több, mint 60 fiatal vett részt, a legfiatalabb 7, a legidősebb résztvevő pedig 15 éves volt. A programokon a szakmaiság is nagy hangsúlyt kapott, a táborra az igazolt sportolók mellett külsősök is jelentkeztek.

– Igyekeztük úgy beosztani a csoportokat, hogy az a tudásnak megfelelő legyen. Egy-egy átvariálás volt a hét folyamán azoknál, akiket nem ismertünk korábban. Célunk volt, hogy az edzések olyan szintűek legyenek, ahol a csoport nagy része éppen aktuálisan tart a képzés terén. Vannak hosszú évek óta nálunk röplabdázók, új BRSE játékosok, illetve a sportággal ismerkedő kezdők a táborban – mondta Csányi Roland utánpótlás edző.

A BRSE nyári táborát a Boldogság, Relaxáció, Sport, Egészség mottóval rendezték meg, így a szervezők ezen kulcsszavaknak megfelelően állították össze a programot. A fiatalok a táborban a Békés Megyei Könyvtár népszerű szolgáltatásaival is megismerkedhettek.

– A könyvtár felkínálta a lehetőségeit, különböző játékait. Ahogyan az elmúlt években, úgy ezúttal is nyitott volt a klub a lehetőségre, így folytatódhatott a mindkét fél számára remek munkakapcsolat. Fontosnak tartom, hogy az intézmény megjelenjen a falakon kívül is, ezáltal a Békéscsabai Röplabda Akadémián tudjuk népszerűsíteni és bemutatni a könyvtár szolgáltatásait – fogalmazott Juhász Zoltán igazgató.

A BRSE nyári táborának második turnusát ezen a héten szervezik a Békéscsabai Röplabda Akadémián, ahol az előző héthez hasonló programokkal várják a több, mint 60 jelentkezőt.

 

Galéria

További programok »

FEL