Röplabda: Az ország legjobb gyermekcsapatai csapnak össze Békéscsabán

2022. május 20. 18:10 | Papp Ádám Sándor

Békéscsaba ad otthont a női röplabda Országos Gyermek Bajnokság döntőjének péntektől vasárnapig. A Békéscsabai Röplabda Akadémián három napon keresztül az U15-ös korosztály legjobb hat együttese mérkőzik meg egymással az aranyéremért és az értékes helyezésekért.

Két hármas csoportban kezdődött el a küzdelem pénteken a Békéscsabai Röplabda Akadémián. A Vasas, a BRSE és a Nyíregyháza, valamint az Újpest, a Zugló és az MTK alkotják a triókat. A házigazda BRSE fehér együttese a Nyíregyháza csapata ellen kezdte meg szereplését a hazai rendezésű tornán. Az összecsapás első szettjében ugyan 23:18-ra is vezetett Csányi Roland együttese, végül a kék mezben pályára lépő nyírségiek nyertek 25:23-ra. A folytatásban megtalálta játékát a csabai együttes és egy domináns 25:5-ös etapot produkált. A viharsarkiak a harmadik játékrészt 25:18-ra, majd a negyedik szettet 25:22-re nyerték meg, így 3:1-re győzték le a Nyíregyházát.

– Az első szettben a nyitásfogadásunk nem volt jó, azonban a második játszmában feljavultunk és nagyon jól játszottunk. A harmadik és negyedik szettben visszacsúszott a nyitásfogadás és a befejezés is, de nagyon örülünk a győzelemnek – fogalmazott a mérkőzést követően Nagy Emese, a BRSE utánpótlás játékosa. 

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület hibátlan mérleggel kvalifikálta magát az U15-ös korosztály döntőjébe, ahol a cél az aranyérem megszerzése.

– Nem nagyon voltak ilyen kiélezett mérkőzéseink az alap-, és középszakaszban, de másabb egy bajnoki fordulóra elutazni, mint hazai közönség, család, barát előtt játszani egy nagy téttel bíró meccset. Nem kerültünk túl egyszerű csoportba, de céljaink változatlanok: meg szeretnénk nyerni az országos bajnokságot. Ezt a lányok is tudják, én is tudom, ennek megfelelően megpróbálunk javítani a hibáinkon, vagy legalábbis a hibaszázalékon – fogalmazott Csányi Roland, a BRSE U15-ös csapatának edzője.

A pénteki csoportmérkőzések után szombaton következik a keresztjáték, míg vasárnap a helyosztókat rendezik a Békéscsabai Röplabda Akadémián.

 

További programok »

FEL