Orvosi vizsgálat az edzések megkezdése előtt az Előre NKSE-nél

2020. május 13. 09:20 | Hidvégi Dávid

Az elsők között indítja újra a csoportok edzéseket a Békéscsabai Előre NKSE. A klub szigorú orvosi felügyelet mellett, kiscsoportokban, egyelőre csak szabadtéren tart tréningeket.

Kedden orvosi vizsgálatokon vettek részt a Békéscsabai Előre NKSE felnőtt és utánpótlás játékosai. A sportolok egészségügyi állapotát mérték fel, illetve teszteket töltettek ki velük. A játékosoknak minden edzés előtti este meg kell mérniük a hőmérsékletüket, amelyet másnap be kell diktálniuk a jegyzőkönybe. A kézilabdázók eddig otthoni edzéseket végeztek.

– Elsősorban futó és erősítő edzéseket végzünk. Ezeken kívül heti egyszer találkozunk a gyógytornászunkkal. Ő segít nekünk. Külön küldenek edzésprogramot, amit a futás mellett kell elvégezni – emelte ki Bottó Rózsa, a csapat rutinos játékosa.

Az utánpótlás edzések leghamarabb jövő héten kezdődhetnek el, de az edzők még nem készítették el az időbeosztásokat. A felnőtt, az ifjúsági és a serdülő korú játékosok kiscsoportokban vehetnek részt a tréningeken a Mester Klub területén.

– A labdás edzésekkel újból föl lehet eleveníteni a technikai és taktikai elemeket. Úgy gondolom, hogy ez nem fog gondot okozni, de abban biztos vagyok, hogy a lányoknál már óriási a labdaéhség és hiányzik a közösség is – fogalmazott Fábián Csaba, a klub utánpótlás szakmai vezetője.

 

 

Az egyesület elnöke elmondta, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség állásfoglalása alapján kezdik újra a szabadtéri csoportos edzéseket. Paláncz György hozzátette: az új igazolásokkal július elsején lép életbe a megállapodásuk, így ők egyelőre még nem edzenek a csapattal. A felnőtt játékosok már a héten megkezdik a kiscsoportos tréningeket.

– Vannak olyanok, akik már kapcsolatba léptek az új vezetőedzővel, és az általa kért feladatokat is elvégzik, azonban figyelembe kell venni, hogy ők még más egyesületnek a sportolói. Alapvetően azoknak az feltételeknek kell megfelelniük, amelyet az az egyesület támaszt az irányukba, amelyikkel jelen pillanatban szerződésük van – hangsúlyozta.

További programok »

FEL