Keddtől újraindítja a csoportos edzéseit a Békéscsabai Előre NKSE

2020. május 11. 18:19 | Hidvégi Dávid

A május 4. óta engedélyezettek a sportegyesületek által szervezett csoportos edzések, valamint a szabadidős sport és a tömegsport célú tréningeken való részvétel. A Békéscsabai Előre NKSE felnőtt, ifjúsági és serdülő korú sportolói kedden fokozatosan újraindítják a közös edzéseket.

A Békéscsabai Előre NKSE elnökségének döntése értelmében az előírások maximális betartásával kizárólag a szabadtéri közös edzéseket tartanak. Az erősítő és kondicionális edzéseket a sportolók a szakemberek által megküldött napi lebontású edzésterv alapján önállóan végzik. A szabadtéri közös edzéseket az Előre NKSE sportolói kiscsoportokban a Mester Klub területén végzik el. Ugyanakkor a kézilabdázóknak több feltételnek is meg kell felelniük az edzéseken való részvétel előtt.

A sportolóknak és a közreműködőknek minden edzésperiódus előtt ki kell tölteniük egy komplex állapot- és kockázatelemző kérdőívet, amelyet az egyesület orvosa értékel ki.  A résztvevők minden edzés előtti este otthoni lázmérést végeznek, amelynek eredményét dokumentálják. Az edzés helyszínére minden sportoló, stábtag, egészségügyi személyzet vagy egyéb munkatárs csak contactless testhőmérséklet ellenőrzést követően léphet be. Amennyiben a testhőmérséklet meghaladja a 37,3 ºC-t, az illető nem léphet be az edzés helyszínére, esetében egészségügyi intézkedést kell foganatosítani. Az előírások szerint minden nyugalmi légző embertől 2 méteres távolságot kell tartani. A sporttevékenységet egyhelyben végző, szaporább légzésű sportolótól 5 méteres távolságot, a futó sportolótól 6 méteres távolságot szükséges tartani.

Az edzés résztvevői öltözőt nem használhatnak, mindenki edzésfelszerelésben az otthonából érkezik meg az edzés helyszínére, a folyadékpótlást mindenki saját maga biztosítja.

További programok »

FEL