Javában zajlik a felkészülés a Békéscsabai Előre NKSE-nél

2020. május 22. 13:18 | Hidvégi Dávid

A csapat játékosai orvosi kontroll mellett visszatérhettek a csoportos edzésekhez. A szakmai stáb a nyári alapozásra készíti fel a sportolóit. A felnőttekhez az új igazolások még nem érkeztek meg, egyelőre csak liláknál maradó kézilabdázók tréningeznek együtt.

Nemcsak a felnőtt, hanem az ifjúsági játékosok is megkezdték a csoportos edzéseket a Mester Klubban. A Békéscsabai Előre NKSE sportolói erőnléti edzéseket végeznek az utánpótlás szakmai vezető koordinálásával. A felnőtt csapat új vezetőedzője, Vida Gergő még nem kezdte meg a munkát, ezért a tréningeket egyelőre Fábián Csaba irányítja.

– Próbáljuk tartani a fokozatosság elvét, öt-hat edzéssel készülünk elsősorban aerob, illetve anaerob állóképesség fejlesztést és erőfejlesztést végzünk. Célunk, hogy ne teljesen nulláról kezdjük el az alapozó időszakot július elején. Mivel egy fiatal csapatról van szó, testtömegben és izomtömegben fejlődnünk kell, ezért döntöttünk Vida Gergő edző kollégámmal amellett, hogy ilyen fajta edzéseket végzünk a hátralévő időben – fogalmazott az utánpótlás edző.

 

 

A fiatalokkal egyidőben a felnőtt csapat is a sportcsarnokban készült, őket az erőnléti edző, Tóth Kristóf segítette. Az NB I-es játékosok elsősorban mobilizációs tréningeket végeztek, a futásokat továbbra is egyénileg hajtják végre. A lányok már nagyon várták, hogy újra együtt mozoghassanak.

– Nagyon hiányzott az egész közeg, a lányok és az edzés is. Számunkra nagyon hosszú ez a kihagyás, örülök, hogy végre együtt tudtunk mozogni. Kiscsoportokban inkább erőnléti és konditermi edzéseink vannak, de mellette egyénileg futunk is  – emelte ki Kukely Anna, aki két évvel meghosszabbította a szerződését a lila-fehérekkel.

A tervek szerint már kontakt nélküli labdás edzések is lesznek az egyesületnél. A felnőttek az alapozást egy rövid szünet után júliusban kezdhetik meg az új igazolásokkal és Vida Gergővel kiegészülve. Egyelőre több ifi játékos is a felnőtekkel készül, de nyáron a szakmai stáb egy keretszűkítés alkalmával dönti el, hogy kik azok, akik maradhatnak a nagy csapatnál.

 

Galéria

További programok »

FEL