"Örülnék, ha értékteremtő világban élnénk" - Villáminterjú Koszecz Sándorral

2021. augusztus 25. 08:40 | Csiffáry Zsuzsanna

Nemrég az Aktuális című műsorunkban az Edison Platform küldetéséről beszélgettünk vele, most pedig 10 villámkérdésünkre válaszolt a Kollabor projektvezetője, Koszecz Sándor.

1. Milyen egy pihenőnap Koszecz Sándornak? 

Számomra az okoz pihenést ha dolgozhatok. Itt érzek igazán lehetőséget az alkotómunkára. Az alkotás, az, hogy valami újat tudjak létrehozni engem teljesen ellazít. 

 

2. Mire a legbüszkébb?

A Kollaborra egyértelműen, ha szakmai részét kell említenem. Az egyébkénti, a szakmát nem érintő életemben pedig a családomra. 

 

3. Mire költené az ötöslottó nyereményét?

Innovációra, értékteremtésre. Olyan új dolgok létrehozására, amire sokaknak szüksége van. 

 

4. Egy magazinbeszélgetésünk kapcsán említette egy gondolatát, amely szerint amikor megszületünk, belerobbanunk egy aktív és sűrű világba. És a Kollabor az élménypedagógiáján keresztül igyekszik az aktív és sűrű világ problémáinak a megoldását megmutatni a diákoknak. Miért fontos az, hogy az innováció tovább mutasson a problémamegoldások felé? 

Az innováció maga egy problémamegoldó képesség. Amikor beleütközünk a problémákba, általába véve nem ismerjük a megoldásokat. Ez a két fogalom nagyon egybefüggő tényező. 

 

5. A családja hogyan kapcsolódik a Kollabor munkájához?

Egyrészt mellettem állnak és támogatják az új ötleteimet, és ha tudnak, bele is kapcsolódnak azokba. 

 

6. Ha valamit megváltoztathatna a világban, mi lenne az?

Erre nehéz válaszolnom. Nagyon nagy energiát elpazarolunk egymás lehúzására. Annak örülnék a legjoban, ha egy olyan értékteremtő világban élnénk, ahol nem arra figyelünk, hogy mi okozza az akadályt az együttműködésünkben. Ahol természetes az, hogy segítjük egymást, és úgy tudunk vitázni, hogy építsük a másikat. Értékteremtően tudunk együtt gondolkodni. 

 

7. Mivel lehet kihozni a sodrából?

/Nevet/ Igazán azzal lehet kihozni a sodromból, amikor kiderül a vitapartneremről, hogy az adott témában tájékozatlan, és ennek ellenére tesz kijelentéseket. 

 

8. Melyik a kedvenc olvasmánya?

Most a Galaxis útikalauz stopposoknak című regényfolyam. 

 

9. Miért döntött úgy korábban, hogy még a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központ igazgatójaként minden rendezvényszervező munkatársát arra kérte, hogy legalább egy olyan programot szervezzen évente, ami az adott szakember hobbijához kapcsolódik? 

Egyszerűen a belső motivációt szerettem volna megerősíteni. A munkánk hivatásunk is, ami belső motiváció nélkül nem működhet.

 

10. Mit üzenne azoknak, akik túl nagy hangsúlyt fektetnek a negatív véleményekre? 

/Nevet/ Azt, hogy ne figyeljenek oda a negativitásra. Figyeljenek oda önmagukra, a családjukra, környezetükre. 

További programok »

Itthon

FEL