Országszerte bemutatják az Erasmus+ program eredményeit

2018. október 12. 12:24 | behir

Az Erasmus Napok keretében 1300 különböző programot szerveznek október 12-13-án a világ mintegy 37 országában. Magyarországon 21 városban várják az érdeklődőket előadásokkal, workshopokkal, kiállításokkal és szórakoztató programokkal, hogy megmutassák az Erasmus+ program sokszínűségét.

Az eseményeken diákok, egyetemisták, tanárok, ifjúsági szakemberek és munkavállalók részvételére számítanak a szervezők. Az Európai Bizottság és az Európai Parlament elnökének védnöksége alatt megvalósuló rendezvényeken iskolák, alapítványok, felsőoktatási intézmények és egyesületek mutatják be a már megvalósult nemzetközi projektjeiket, azok hatásait és személyes élményeiket. A programsorozathoz a közösségi média felületein is lehet csatlakozni az #ErasmusDays hashtag használatával.

Magyarországon 64 különböző eseményt szerveznek október 12-13-án az Erasmus Napokon. Szakmai programok, játékok, élménybeszámolók, több flashmob és interaktív kísérlet várja azokat, akik szeretnék megtapasztalni, hogy mit jelent részt venni az Európai Unió egyik legnépszerűbb programjában.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum , a Békéscsabai SZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziuma, a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, valamint a Békéscsabai SZC Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája többek között projekt bemutatókkal, fotókiállítással, vetélkedőkkel csatlakozik a rendezvényhez. A BSZC földszinti aulájában például fotókiállítás és diavetítés formájában mutatja be az érdeklődők számára a közelmúlt megvalósított Erasmus+ projektjeit külföldi szakmai gyakorlatok, tanulmányutak emlékezetes pillanataiból válogatva. A Trefort Ágoston tagiskolában Erasmus+ Napokat szerveznek a diákok, a tanárok és az iskola látogatói számára. Változatos programokkal – bemutatókkal, előadásokkal, vetélkedőkkel, Facebook-játékkal, fotókiállítással – elevenítik fel az elmúlt időszak Erasmus+ eseményeit és a közeljövő tervezett nemzetközi projektjeit, de emellett a Békés Megyei Europe Direct Tájékoztató Központ is képviselteti magát a rendezvényen az Európai Uniót bemutató előadásával.

Forrás: Békéscsabai Szakképzési Centrum

További programok »

FEL