Országos vándorkiállítás érkezett Békéscsabára

2018. február 23. 11:12 | Papp Ádám Sándor

Az Origami Csodálatos Világa című vándorkiállítás érkezett Békéscsabára. A tárlaton bemutatták az országos szinten is elismert papírból hajtogatott alkotásokat, sőt, az érdeklődőket március 14-ig várja a Vasutas Művelődési Ház, hogy mindenki megmutathassa tudását és kiélhesse kreativitását.  

A vándorkiállítás megnyitója előtti napon egy közös foglalkozást tartott a Magyar Origami Kör, ahol a fiataloknak a gyors és hamar elsajátítható technikákat mutatták be.

Szerdán nyitották meg a több, mint ötven alkotást bemutató tárlatot. A nagyközönség többek között változatos anyagból készült, érdekes mintájú és formájú műveket, valamint papírból elkészített állatokat is láthatott. Az egyik különlegesség például az az alkotás, amely 18 ezer tea tasakból készült.

 

 

- Az az érdekesség, hogy például rajzolni nem tudok, így nem is tudom megtervezni a műveimet. Viszont egy fénykép alapján, egy rajz alapján elképzelem három dimenzióban, hogy miként tudom ezeket az alkotásokat átfordítani. Ez a tevékenység igazából az agyamat is sokkal jobban fejleszti - fogalmazott Molnár László, a Magyar Origami Kör tagja.

 

 

Öt éve állították össze és indították útjára a vándorkiállítást – mondta el a Magyar Origami Kör egyik vezetője. Sági Judit hozzátette: jelenleg hatvan tagja van egyesületüknek, a műfaj pedig a reneszánszát éli.

- Azt látom, hogy egyre nagyobb érdeklődés van az origami iránt. Azért is, mert ez egy divat és nagyon sok reklámban látjuk, ami nekünk nagyon pozitív. Nagyon sok filmben és színházi alkotásban is szerepeltetik - emelte ki Sági Judit.

A kiállítás március 14-ig várja az érdeklődőket, akik ki is próbálhatják a hajtogatást és fejleszthetik technikájukat.

 

Itthon

Az LMP továbbra is kiáll az őshonos nemzeti kisebbségek jogai mellett

A Lehet Más a Politika parlamenti frakciójának vezetője, Keresztes László Lóránt és Takács Péter, a párt dél-alföldi regionális elnöke tartott sajtótájékoztatót szerdán Békéscsabán. Kiderült, hogy az LMP az Európai Bizottság januári elutasító döntése után is tovább küzd a kisebbségek, köztük Székelyföld autonómiájáért.
18:42
FEL