Két napon át programozzák a robotokat a békéscsabai iskolában

2023. március 3. 15:03 | Fajó Attila

Hatodik alkalommal rendezték meg a Békéscsabai SZC Nemes-Linamar Országos Lego Robotprogramozási Versenyre a BSZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégiumban. A pénteken délelőtt indult kétnapos versenyen 13 csapat, két kategóriában nevezhetett.

Borsod-Abaúj-Zemplén és Baranya vármegyéből is érkeztek csoportok az országos eseményre, sőt Szlovákiából, Trencsén városából is eljött egy testvériskolai csapat, hogy kipróbálja magát robotprogramozásban. Az általuk összeépített és beprogramozott robotoknak egy előre kialakított pályán kellett végig haladni, ennek a feladatnak a sikeres teljesítését értékelik a későbbiekben.

– Informatika, illetve digitális kultúra órán észrevehető, hogy melyik diák érdeklődik a robotika iránt. A szakkör foglalkozásra már a teljesen elhívatottak járnak, közülük kerültek ki az elhozott két csapatunk tagjai is – nyilatkozta Flaskó Tamás, a borsodi Edelényben található Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda tanára.

Maczik Mihály András, a technikum igazgatója szerint a kapcsolatok építése a verseny egyik fő értéke, amelyek mára nemzetközivé nőttek. Nem elhanyagolható a szponzorok támogatása sem, akik közül kiemelkedik a Linamar Hungary Zrt.

– Vállalatunk a duális képzésben is együttműködik a Nemes Tihamér Technikum és Kollégiummal, fontosnak tartjuk, hogy a diákság idejében megismerkedjen a robotikában rejlő lehetőségekkel és később akár a műszaki pályát választják majd – mondta Parászka Tibor, a Linamar Hungary humánpolitikai igazgatója.

A verseny szombaton délben eredményhirdetéssel zárul, ahol a legjobbaknak járó díjakat is átadják majd.

 

Galéria

További programok »

Itthon

FEL