Országos Könyvtári napok: Színes programok a megyében is

2018. október 1. 17:02 | Kovács Andrea

Október 1-7 között különböző programokkal várnak minden korosztályt a megyei könyvtárakban. Békés megye 80 intézményében több, mint 250 programmal várják a héten az érdeklődőket.

 

 

Az országos programsorozat ebben az esztendőben a Családok éve rendezvényeihez is kapcsolódik. Lukoviczki Anna, a Békés Megyei Könyvtár igazgatóhelyettese hangsúlyozta: igyekeznek minden korosztályt beinvitálni intézményeikbe és a könyvtárhasználatot, emellett olvasást népszerűsítő programmal várják az érdeklődőket.

Az idei év szlogenje, központi témája a közös tudás, közös együttlét és az, hogy a könyvtárak a tudás bázisai – emelte ki Rakonczás Szilvia, a megyei könyvtár igazgatója, majd hozzátette: a bibliotékák bemutatása az országos könyvtári napok legfontosabb feladata. Az intézményeknek ilyenkor arra is lehetőségük van, hogy bemutassák új fejlesztéseiket és szolgáltatásaikat is.

 

Országos Könyvtári Napok
Fotó: Tóth Áron

 

Az Országos Könyvtári Napok eseményei kapcsolódnak a Kulturális Örökség Európai Éve, valamint a 25 éves Nemzeti Kulturális Alap rendezvénysorozatához is. A könyvtárakba való visszatérést ösztönzik a Békés megyei intézmény szombat délutáni programja is – derült ki a rendezvény tájékoztatóján. A bibliotékák a könyvtári éjszakán éjfélig nyitva tartanak és a játszóháztól kezdve, a várépítésen keresztül a különböző bemutatókig, filmvetítésekig számos programot kínálnak a látogatóknak, ilyen lesz például Békéscsabán a "Kastélyok, várak, a kultúrális örökség bástyái" alcímű rendezvény is.

További programok »

Kultúra

Az ártatlanság és a tapasztalás dalai

A békéscsabai születésű, Londonban élő Martin Wanda fotóművész, a Canon rendkívül sikeres magyarországi márkanagykövete, a városhoz kötődő Junior Príma díjas fiatal művész első önálló kiállítását nyitották meg csütörtökön Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeumban.
2020. szeptember 24. 20:55
FEL