Európa- és országos bajnokságról is éremesővel tértek haza a csabai kick-boxosok

2023. szeptember 18. 09:44 | Kovács Andrea

Néhány nap különbséggel két jelentős versenyen is sikeresen szerepeltek a Békéscsabai Lakótelepi SE Debreczeni Team sportolói. Az utánpótlás kick-box Európa-bajnokságon összesen 12 érmet szereztek, a felnőtt országos bajnokságon pedig 4 magyar bajnoki címet nyertek el. A szakosztály vezetője, a korábbi hétszeres világbajnok Debreczeni Dezső 6 év kihagyás után lépett újra a küzdőtérre, és lett magyar bajnok masterclass kategóriában.

Magyarország harmadik lett az utánpótlás kick-box Európa-bajnokság éremtáblázatán, ebben fontos szerepe volt a Békéscsabai Lakótelepi SE Debreczeni Team-nek is, hiszen 27 versenyzővel nevezett a kontinensviadalra, amelyen három egyéni arany, négy ezüst és öt bronzérmet szerzett a csapat.  Fábián Kira gyermek 21 kg, Peregi Botond gyermek 24 kg, Szikora Bence pedig kadet1 37 kg-os kategóriában, pointfighting szabályrendszerben lett Európa-bajnok.  

 

 

– A gyerekekkel egész nyáron erre a törökországi versenyre edzettünk, és az eredményünk is azt mutatja, hogy az utánpótlás korosztály és az munka, amit edzőtársaimmal végzünk, nagyon jó Békéscsabán. Ezzel párhuzamosan a felnőtt országos magyar bajnokságra is készültünk, hiszen fontosnak tarjuk, hogy ebben a korosztályban is megmutassuk magunkat. Ezen a versenyen juniorokat is elindítottam, Petró Lilli például így nyert felnőtt bajnokságot, ez egy nagyon nagy siker a számunkra. Ő nem fog indulni a világbajnokságon, mert ezzel lemondana az utolsó évi junior versenyéről, de Opauszki Dávid és Viczián Dániel a tatamira fognak lépni novemberben, Portugáliában – emelte ki a Debreczeni Team vezetőedzője. Opauszki Dávid 94 kg, Viczián Dániel 63 kg, Petró Lili 50 kg-ban lett felnőtt magyar bajnok.

 

A korábbi hétszeres világbajnok Debreczeni Dezső hat év után Szombathelyen lépett újra a küzdőtérre és masterclass kategóriában, 74 kg-ban újra magyar bajnoki címet szerzett.

– Egész nyáron edzettem, futottam, készültem a visszatérésre. Nagy élmény volt újra a páston lenni, hogy újra felemelhettem a kezemet. Még nem teljesen döntöttem el, hogy fogok-e indulni a világbajnokságon, mert még sok munka vár rám, és a legfontosabb, hogy a felnőtt versenyzőimet felkészítsem – mondta el Debreczeni Dezső, aki arra a kérdésre vajon mitől ilyen sikeresek, azt válaszolta: – Szerencsére nagyon tehetséges gyerekek vesznek körül, olyanok akik szeretnek dolgozni, nagyon jó az a szülői gárda is, akik most mellettem vannak. Rengeteget dolgozunk és ebben partnerek a gyerekek is, akik a nyári szünetben is végig edzettek, de ők ezt nem tehernek élik meg, hanem egy olyan lehetőségnek, amit nekik végig csinálni, hogy eredményesek legyenek. Azt hiszem igazából ez a a sikerünk kulcsa.

További programok »

Sport

FEL