Opauszki Zoltán: Jövőt építeni csak a múltra lehet

2020. február 17. 12:11 | Hidvégi Dávid

Újabb együttműködési megállapodást kötött a Békéscsabai Turisztikai Egyesület, amelynek célja a megyeszékhely turisztikai életének fellendítése. Ebben nagy segítséget nyújthat a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület is, amely több évtizedes, eredményes munkát tudhat maga mögött.

Együttműködési megállapodást kötött a Békéscsabai Turisztikai Egyesület és a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület a Csabagyöngye Kulturális Központ Pataky termében. "Az a város, amelynek nincs múltja és nincsenek értékei, nagyon nehezen tudja a jövőjét felépíteni" – emelte ki a turisztikai egyesület elnöke. Opauszki Zoltán hozzátette, hogy ebben Békéscsabán nincs hiány, hiszen gazdag a megyeszékhely történelme. Az elnök kiemelte: fontos a város értékeinek bemutatása, hiszen ez a helyi turizmus egyik alappillére.

– Az egyesületünk vezetőinek felelőssége az, hogy a munkánk látható legyen és érdemi eredményeket tudjunk felmutatni. Ennek sorába tartozik a megállapodások megkötése különböző szervezetekkel; ennek jegyében tartunk turisztikai konferenciát a héten. Közösen dolgozunk a csabai gasztronómia megújításán is – fogalmazott az elnök.

A Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület elnöke elmondta, hogy céljuk a megyeszékhely minél szélesebb körű megismertetése, népszerűsítése. Ugrai Gábor úgy véli, hogy sokakat kell megszólítaniuk, így például a turistákat és az itt élőket. 

– Ha a múltunkat megismerjük, akkor talán a jövőnket is jobban ismerhetjük. Nagyon fontos, hogy az itt élő fiatalok tudjanak arról, az őseik mennyi mindent tettek Békéscsabáért. Elődeink olyan épületeket építettek, mint a Jókai színház, a Fiume Hotel vagy a városháza, ami nem csak az adott kornak, hanem a jövőnek is készült – részletezte az elnök.

A megállapodás részeként szeretnék az egyesületek digitális formában is megjelenítenék a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület elmúlt 35 évét, így annak könyveihez és köteteihez bárki hozzáférhetne az interneten keresztül.

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület múlt héten a Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Körrel kötött együttműködési megállapodást.

További programok »

FEL