Több száz békéscsabai családnak gyűjtenek karácsonyi ajándékot

2023. december 1. 18:46 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Idén is közös adventi adománygyűjtést hirdetett a Békéscsabai Turisztikai Egyesület, a Körösvidék Alapítvány, a Békéscsabai Médiacentrum, a Csabagyöngye Kulturális Központ és a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. Az öt szervezet december 1. és 15. között várja a felajánlásokat a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ ellátottjai számára.

Tavaly december közepén a Békéscsabai Médiacentrum Kft. telephelyéről a kezdeményezésben résztvevő szervezetek dolgozói saját kezűleg vitték át az összegyűjtött adományokat a családsegítő központ Szabadság téri épületébe. Akkor közel ötszáz cipősdoboznyi ajándék gyűlt össze, a szervezők idén ezt szeretnék túlszárnyalni.

– Reméljük hogy idén több csomagot fogunk tudni összeállítani. A korábbi évektől eltérően most tartós élelmiszereket, édességet, tisztálkodási szereket várunk adományként, illetve, ha van otthon olyan kisebb játék, ami már nem szükséges a gyermek részére, akkor azokat a felajánlásokat is várjuk  – mondta el Vass Csaba, a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. ügyvezető helyettese. 

 

 

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke, valamint a Csabagyöngye Kulturális Központot turisztikai igazgatóhelyettesként képviselő Opauszki Zoltán elmondta, hogy több éve szerveznek hasonló kezdeményezéseket az adventi időszakban.

– Mindig fontos kinyilvánítani, hogy elkötelezettek vagyunk azon családok felé, akiknél talán kevésbé gazdag az ünnep. Szerintem a magunk szerény módján hozzá kell járnunk ahhoz, hogy a számukra is kicsit önfeledtebb legyen ez az ünnepkör, kicsit meg tudjanak pihenni – emelte ki Opauszki Zoltán.

A Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője elmondta, hogy az egyik legszebb feladatuk az, amikor össze tudják hozni a támogatókat az adományozottakkal és minden ajándék a megfelelő helyre kerül.

– A tavalyi karácsonyi ajándék is rendkívül megható volt, mert sajnos sok gyereknek ez az egy ajándék volt a fa alatt. Meglepetés dobozok voltak és ezért előfordult néhány esetben, hogy véletlenül pont volt már otthon olyan kis játék, mint a dobozban. Az idei évben a gyűjtés egy nyitott lesz, tehát látni fogjuk a felajánlásokat, így sokkal célzottabban fogjuk tudni eljuttatni a családoknak – emelte ki Varga Éva. A Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ  intézményvezetője hozzátette, hogy a gyerekek számára elsősorban új, vagy jó állapotú játékokat, mesekönyveket édességet és várnak, de a családoknak nagy szüksége van tartós élelmiszerre, tisztálkodó és tisztítószerekre, valamint menstruációs higiéniai termékekre is. 

A felajánlásokat december 15-ig lehet leadni a Békéscsabai Médiacentrum Szabadság téri szerkesztőségében, a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. Szent István téri irodájában, valamint a Csabagyöngye Kulturális Központban.

További programok »

Itthon

Gyula és Békés vármegye a díszvendége a csütörtökön kezdődő Utazás Kiállításnak

Csütörtöktől vasárnapig rendezik meg a 46. Utazás Kiállítást a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Idén a rendezvény díszvendége Gyula, a történelmi fürdőváros, valamint Békés vármegye. A sikeres szereplés érdekében a jelentős turisztikai vonzerővel bíró települések részvételével tavaly év végén munkacsoport is alakult.
2024. február 20. 16:47
FEL