Online is részt lehet venni a jövő évi népszámláláson

2020. október 26. 12:38 | behir

Elektronikuson is kitölthető lesz a 2021-es népszámlálás kérdőíve azok számára, akik nem akarnak találkozni a számlálóbiztossal.

A 2021-es népszámlálás május elsején kezdődik és június 28-ig tart. A háztartásokba április utolsó napjaiban érkezik meg a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálásra felkérő levele. A levél azt a lakcímenként változó belépési kódot is tartalmazza, amely az internetes kérdőív kitöltését teszi lehetővé. Azokat a polgárokat, akik május 16-ig nem élnek az online kitöltési lehetőséggel, május 17. és június 20. között számlálóbiztosok keresik fel.

A jövő évi népszámlálásban újdonság lesz a hivatalos nyilvántartások felhasználása, amelyek segítségével pontosabb eredmények érhetők el. Ezen adatok révén két népszámlálás között is lehetséges lesz a friss információk előállítása.

A 2021-es cenzus ahhoz a régi gyakorlathoz tér vissza, miszerint az adatszolgáltató nevének megadását is kérik. A népszámlálás, a KSH többi adatgyűjtéséhez hasonlóan statisztikai célból készül el, így az adatok kizárólag összesítve jelenhetnek meg. 

Forrás: hirado.hu

További programok »

FEL