Ökumenikus istentiszteletet tartottak a békéscsabai egyházak - galériával

2020. június 5. 09:50 | D. Nagy Bence

A trianoni döntés századik évfordulójára emlékezve a békéscsabai egyházak képviselői közös, ökumenikus istentiszteletre várták a híveket. Az istentisztelet a Deák téri református templomban zajlott.

A városi rendezvények mellett ökumenikus (ökumené: lakott föld) istentiszteletet tartottak a békéscsabai egyházak a református templomban. Az eseményen Marti Miklós reformtátus lelkész mellett Szigeti Antal, a Békéscsabai Páduai Szent Antal Római Katolikus Plébánia plébánosa, Verasztó János evangélikus lelkész és Takács Zoltán, a békéscsabai baptista gyülekezet lelkipásztora szólalt fel.

Az istentisztelet központi üzenetként a Jeremiás siralmaiból felolvasott igeszakasz szolgált. "De ha újra meggondolom, reménykedni kezdek: Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma, minden reggel megújul", hangzott a szószékről. Marti Miklós a történelmi Magyarország határainak újraírása mellett az egyházmegyék határairól is beszélt, prédikációjának alapgondolataként mégis a reményteljes egyházat és nemzetet emelte ki, akiket "szeret az Isten."

A központi igeszakaszt Verasztó János evangélikus lelkész olvasta fel.

 

Szigeti Antal a prédikációt követően azt az imádságot olvasta fel, amelyet a magyarországi püspöki kar írt a trianoni döntés megszületését követően: "Ha a sok csapás a te büntetésed, amelyeket bűneinkkel vontunk magunkra, bocsáss meg nekünk, bűnbánóknak! Ha széthúzásunk oka nemzeti szerencsétlenségünknek, vezérelj minket egyetértésre! Ha hűségünket akartad próbára tenni, tekintsd gyöngeségünket és rövidítsd meg látogatásod idejét!"

 

Galéria

További programok »

FEL