Nyáron már a piacnál is lesz ATM Békéscsabán

2024. május 23. 19:18 | Vincze Attila

Hamarosan Békéscsaba négy pontján új, készpénzfelvételre alkalmas automatákat telepít az önkormányzat számlavezető bankja. A tervek szerint az év végéig Mezőmegyeren, Gerlán, Jaminában és a piacnál létesül új ATM.

Nemsokára például a csabai piaccsarnok bejáratánál is lehet majd készpénzt felvenni. Most ezt a műveletet legközelebb csak a néhány percnyi sétára lévő Csaba Centerben lehet megtenni, a vásártér területén nem.

Még március elején írta alá Békéscsaba polgármestere, és az MBH Bank vezérigazgató-helyettese azt a megállapodást, miszerint április közepétől ők lesznek a vármegyeszékhely kizárólagos számlavezető bankja. Ekkor jelentették be azt is, hogy a szerződés értelmében a bank négy új ATM-et is létesít a városban.

Szarvas Péter a napokban a behir.hu-nak elmondta: számos lakossági megkeresést kaptak, hogy több városrészben kevés a készpénzfelvételre alkalmas automata, a piac pedig e tekintetben egy kritikus terület volt.

 

A tervek szerint év végéig Jaminában, az orvosi rendelőnél is lesz egy MBH Bank által üzemeltetett ATM. Fotó: Vincze Attila / behir.hu

 

– Nagyon sok feltételnek kell megfelelni ahhoz, hogy egy ATM folyamatosan jól működjön, mint például bankbiztonsági kérdések, áramellátás, illetve a folyamatos szervizelhetőséget is biztosítani kell. A szakemberek megnézték a helyszínt, és megfelelőnek találták, így várhatóan a nyár folyamán telepítik majd a bankautomatát a városi piac területén, pontosabban a vásárcsarnok épületének bejáratánál – fogalmazott a városvezető.

A tervek szerint a bank az önkormányzattal együttműködésben először Mezőmegyeren az Arany János Művelődési Háznál, ezt követően a piaccal nagyjából egy időben Gerlán, a közösségi háznál, utoljára pedig Jaminában, az orvosi rendelőnél telepít majd készpénzfelvevő automatát.

További programok »

Itthon

FEL