Új ATM automatát telepítenek Jaminában

2020. június 26. 17:39 | Tóth Bianka

Békéscsaba önkormányzata és az OTP Bank Nyrt. együttműködéseként új ATM automatát létesítenek a Jaminai Egészségháznál – tájékoztatott Szarvas Péter polgármester pénteken.

Hosszú tárgyalási folyamat eredményeként helyeznek el új ATM automatát Jaminában. 2018-ban, az egészségház felújításakor elbontották a pénzkiadót, időközben pedig az Orosházi úton lévő két automatát is. A jaminai városrészben élő közel 14 000 fős lakosság számára sok gondot okozott az ATM-ek hiánya, ezzel kapcsolatban számos kérés és panasz is érkezett a városvezetéshez - mondta el Szarvas Péter a pénteken tartott sajtótájékoztatón. 

– A városvezetés sok döntést hozott a közelmúltban, ami erősítette Jamina infrastrukturális állapotát. A korábban elbontott ATM helyett épül majd meg az önkormányzat és az OTP együttműködésével az új automata a Batsányi utcában, az orvosi rendelőintézet mellett – közölte a városvezető.

 

 

Az előkészítő munkák hónapokat vettek igénybe. A legnehezebb feladat az volt, hogy helyet találjanak az automatának. Ehhez számos műszaki, biztonsági, pénzügyi, illetve informatikai szempontot figyelembe kellett venniük.

Nagy Ferenc, Békéscsaba alpolgármestere elárulta, hogy egy úgynevezett kioszk típusú, kültéri automatát helyeznek majd el. 

– Nagyon fontos szempontokat kellett mérlegelni: bankbiztonsági szempontokat, hogy az esetleges károsítás, megrongálás vagy valamilyen feltörés ellen védett legyen. Ez meg lesz oldva, hiszen lesz egy olyan kameránk, amely mind a templomot, mind az itt lévő üzleteket egyaránt védi majd – tájékoztatott az alpolgármester.

Kiemelte továbbá, hogy a pénzkiadó jól megközelíthető, elegendő parkolóhely áll rendelkezésre. Az ATM akadálymentesített, így mozgáskorlátozottak számára is egyszerűen használható lesz.

További programok »

FEL