Nyáron is sportosan

2016. július 13. 06:47 | behir.hu

Kilenc hétfőn keresztül, mintegy negyven egyesület veszi birtokba a Szent István teret. Az érdeklődők minden hét első napján betekintést nyerhetnek a klubok munkájába és kipróbálhatják a legizgalmasabb sportágakat is.

Szabó Flóra tavaly nyáron találkozott a kajakozással, majd váltott és a kenu mellett tette le a voksát. A fiatal lány rögtön beleszeretett a sportágba, és mindig nagy élményt nyújt neki az evezés. A főtérre nemcsak a szárazföldi sportágak kapnak meghívást, hiszen a Békési Kajak-Kenu Club egy ergométeres kajakgéppel hozta el hazánk egyik legsikeresebb olimpiai versenyszámait, amelyek nemcsak az eredmények miatt, hanem az összetartás és az életre szóló barátságok miatt is adnak sokat a fiataloknak. Az idei harmadik sporthétfőn többek között a Békéscsabai Szabadidős Lovas Klub és a Magyar Szablyavívó Iskola is bemutatkozott. A Békés Megyei Szabadidős Klubok Tanácsa egy tíz állomásos közös sportolásra hívta az érdeklődőket, ahol pecséteket gyűjthettek a fiatalok egy-egy apró nyereményért. Az egyesület az év legmelegebb időszakában is számos programot kínál.

- Kihasználjuk a nyarat, a fürdőket, így strandröplabda, strandkézilabda és strandfoci tornákat szervezünk, de ezeket is sportnapokkal kötjük össze. Emellé kiviszünk különböző ügyességi játékokat, tollaslabdát, petanque-ot, és akik kijönnek, gyerekek, nagyszülők, akkor ők is sportolhatnak valamit azok mellett, akik a meccseket játsszák – hangsúlyozta Domokos András elnök.

A foci Eb végeztével sem múlt el a futball-láz Békéscsabán, hiszen a helyi labdarúgó akadémia növendékei is rúgták a bőrt a főtéren. 

- Az U11-es korosztályban harminckilencen sportolnak, ami egy extrém számnak számít. Kezdődött a felnőtt csapatunk NB I-es tagságával, ott megnövekedett egyből a gyerekek létszáma. Ezt várjuk ettől az idénytől is, a válogatott jó szereplése révén számítunk még gyerekekre – árulta el Hrabovszki Gábor edző.

A fiatalok folyamatosan követték a kontinensviadal eseményeit, főként a magyarok mérkőzéseit, így még nagyobb lelkesedéssel folytatják a választott sportágat. A sporthétfő július 18-án 16 órától folytatódik újabb hét egyesülettel a főszerepben.

FEL