November 3-án lakossági fórum lesz a jaminai egészségház fejlesztéséről

2017. október 28. 09:16 | Mikóczy Erika

Szeptemberben döntött a közgyűlés a jaminai egészségház fejlesztésére kiírt közbeszerzési pályázat eredményéről. Az a döntés született, hogy az összességében legelőnyösebb egyben a legalacsonyabb összegű ajánlatot adó békéscsabai székhelyű vállalkozás, a Bólem Kft. legyen a kivitelező.

A munkaterületet átadták a kivitelezőnek, akinek részletes műszaki és pénzügyi ütemtervet kell készítenie. Megtörtént az egyeztetés a jaminai rendelőkben dolgozó háziorvosokkal, gyermekorvosokkal és fogorvosokkal is. Mint az dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. cégvezetője elmondta, a szociálpolitikai osztály koordinálásával több hónapja szervezik a kivitelezéshez kapcsolódó költöztetéseket.

– Elsőként a régi szociális bérlakást újítja fel a kivitelező, illetve a mostani orvosi rendelő hátsó részét, ahol a védőnők voltak és a gyerekorvos rendelt eddig. A védőnők átmenetileg másik rendelőben kaptak helyet a Batsányi utcában, a gyermekorvos pedig a Kolozsvári utcában rendel. Fontos kiemelni, hogy egyébként a háziorvosok az építkezés idején is a jelenlegi rendelőben várják a betegeket. Amikor készen lesz a volt szociális bérlakások felújítása és a hátsó épület, akkor ott kap helyet a fogorvosi rendelő, ahová már véglegesen odaköltözhetnek a fogorvosok. A háziorvosok ugyanekkor ideiglenesen átköltöznek majd a volt szociális bérlakási részbe, tehát a lakosoknak nem kell a belvárosba jönniük a vizsgálatokra, hisz továbbra is mindenki megtalálja a háziorvosát helyben – tudtuk meg dr. Sódar Anitától.

Mint arról korábban beszámoltuk, az egészségügyi alapellátás fejlesztésére Békéscsaba önkormányzata 350 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből. A közgyűlés erre a célra a szeptemberi ülésén további bruttó 58 284 715 Ft összegű önerőt biztosított. Ezekből a forrásokból valósulhat meg az egészségház fejlesztése, amelynek befejezése 2018 nyarára várható.

A november 3-án tartandó lakossági fórumon a szakemberek részletes tájékoztatást adnak az építkezésről, és lehetőség lesz arra is, hogy a jelenlevők feltegyék a kérdéseiket.

 

 

További programok »

FEL