"Biztonságban Dél-Békés felülmúlja Nyugat-Európát"

2017. november 1. 10:56 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője egy orosházi fórumon tartott előadást a Soros-tervvel kapcsolatos nemzeti konzultációról. Az eseményen teljesen megtelet az egyik gyopárosi szálloda konferencia terme, a Békés megyei 4. számú választókerületből érkezett érdeklődőkkel.

A térség országgyűlési képviselője, Simonka György a fórumon elmondta, hogy bár Dél-Békés hatalmasat fejlődött az elmúlt években, bizonyos szempontokból nem érheti utol a Nyugat-európai városokat. Ugyanakkor kifejtette, hogy valamiben felülmúlja ezeket a városokat a térség: a biztonságban. Hozzátette: a kimagasló határvédelemnek és Magyarország "migránspolitikájának" köszönhetően hazánkban még félelem nélkül lehet élni.

– Látszik, hogy Nyugat-Európában milyen félelmet szül a jelenlegi helyzet. Ma már kijárási tilalom van érvényben. Bezárnak az éttermek, nem járnak a taxisok, senki nem működtet este semmit, mert félnek kimenni az utcára. Ez mind azért van, mert olyan emberek telepedtek le ezekben a városokban - főleg nagyvárosokban - akiktől félnek az ott élők. Ettől szeretném megmenteni mind Magyarországot, mind Békés megyét; ezért kell kiállnunk a kormány álláspontja mellett. Minél többünknek kell kitöltenünk a nemzeti konzultációs ívet, ellent mondva a Soros-tervnek. Ezzel is támogatjuk a kormány és Orbán Viktor küzdelmét Brüsszelben – emelte ki Simonka György.

A fórumon Halász János kiemelte: a Fidesz azért indította el az új nemzeti konzultációt, mert kíváncsi az emberek véleményére.

– Egy olyan témáról mondhatja el bárki a véleményét, amely nemzeti sorskérdés. A Soros-terv el akarja árasztani Európát migránsok millióival, és szét akarja osztani az Európai Uniós országok között. Sok százezer vagy milliónyi migráns érkezhet Magyarországra, ez tönkre tenné hazánk kultúráját. Ezt nem akarjuk engedni, ehhez kell az emberek támogatása, mert a Soros-tervet a brüsszeli bürokraták is végre akarják hajtani. Az utóbbi hetek történései mind-mind ezt igazolják. A nemzeti konzultációval megerősíthetjük a kormányt abban, hogy az a Magyarországot és egyúttal Európát is védő migránspolitika, amit mi követünk, fontos és jó út. Ehhez kérjük az emberek támogatását. Meg akarjuk védeni Magyarországot és annak biztonságát – a Fidesz-frakció szóvivője.

Az orosházi fórumon a politikus tájékoztatta az érdeklődőket arról is, hogy a térségbe várhatóan jövő héten érkeznek meg a konzultációs kérdőívek – amelyeket november 10-ig minden háztartásba eljuttat a kormány. A kitöltött nemzeti konzultációs íveket november 24-ig lehet visszaküldeni.

 

 

További programok »

Itthon

Szombattól fogadhatnak látogatót a csabai Életfa és az Ady utcai otthon lakói

A bezártság és a találkozás hiánya nagyon megviseli az idősek otthonainak lakóit és hozzátartozóit. Ezért is örvendetes, hogy június 6-ától, egyedi szabályok betartása mellett, újra fogadhatnak látogatókat és kaphatnak csomagokat a Békéscsabai Életfa Idősek Otthonának és az Ady Endre Utcai Idősek Otthonának lakói - tudatta Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.
15:12
FEL