Nemzeti Konzultáció a Soros-tervről Mezőkovácsházán

2017. október 19. 16:23 | Papp Ádám Sándor

Utasítsuk el együtt a Soros-tervet – fogalmazott Simonka György országgyűlési képviselő a nemzeti konzultációs fórumon, Mezőkovácsházán. Szerdán Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára kiemelte: fontos az emberek visszajelzése, hiszen az Európai Uniós vitákban a magyar állam álláspontját erősítik a kitöltött konzultációs ívek.

A megkérdezett helyi lakosok elutasítják az elképzelést az ország jövője érdekében. Volt olyan jelenlévő is, aki teljes mértékben támogatja a kormány politikáját.

- Maga a Soros-terv egy abszurdum. Egy nevetséges dolognak tartom, mert azt gondolom, hogy mint minden ország, így mi is majd eldöntjük, hogy kivel szeretnénk együtt élni és milyen környezetben. Azt gondolom, hogy amit a kormányunk csinál és miniszterelnökünk képvisel az kitűnő és teljes mellszélességgel támogatom, támogatjuk mi, itt vidéken - fogalmazott Csefán János.

A térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy óriási harcra számít, amelyhez minden lakos visszajelzése szükséges.

- Az illegális migráció óriási kockázatot jelent. Hatalmas a fenyegetettség, és ez ellen küzdenünk kell, valamint ragaszkodnunk kell a biztonságunkhoz, nemzeti-kulturális identitásunkhoz és ahhoz a Magyarországhoz, amit megszoktunk az elmúlt időszakban. A dél-békési emberek eddig is komoly aktivitást mutattak minden alkalommal, amikor komoly dolgokban megkérdezték a lakosság véleményét - emelte ki Simonka György országgyűlési képviselő.

A Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára elmondta, hogy a kitöltött nemzeti konzultációs ívek a magyar állam álláspontját erősíti az Európai Uniós vitákban.

- Amennyiben nagy számban támogatják a polgárok a kormány politikáját, az lehet az eredmény, hogy az európai uniós bürokráciában, az EU-s tisztségviselőkkel folytatott vitákban erősíthetik a magyar állam álláspontját. Az sajnos látszik, hogy Európában kezd kettészakadni a politika - fogalmazott Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára.

Pogácsás Tibor hozzátette: az előző nemzeti konzultációs íveknél közel 1,5 millió embertől érkezett visszajelzés. A kormány hasonló, illetve valamennyivel több válaszra számít a következő hetekben.

 

 

További programok »

Politika

Orbán Viktor: Köhögve és lázasan senki ne menjen emberek közé!

A miniszterelnök a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében azt kérte, hogy betegen - köhögve, vagy lázasan - senki ne menjen emberek közé. Önkéntes részvétel nélkül semmilyen védekezés nem lehet sikeres. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a Magyarország területére illegálisan belépni akaró, az ellenőrzést elkerülő bevándorló, egészségügyi fenyegetést jelent Magyarország számára, amit meg kell akadályozni.
2020. augusztus 7. 12:48
FEL