Az emberek segítése és helyben tartása a cél Dél-Békésben

2018. január 12. 09:44 | Papp Ádám Sándor

Dél-Békés jövőjének biztosításáról, a rászorulók támogatásról, valamint az útfejlesztésekről volt szó a Dél-Békés Jövőjéért Szövetség 2018-as első közgyűlésén. Az ülésen az elmúlt időszak eseményeiről, előrelépéseiről és egy újdonság bevezetésének fejleményeiről számolt be a grémium szerdán, Mezőkovácsházán.

A Dél-békési térségben az elmúlt években jelentős útfejlesztéseket hajtottak végre, ám a forrás szűkössége miatt félbemaradtak a beruházások – tájékoztatott a szövetség alelnöke. Idén tavasszal azonban új lendületet kaphatnak az infrastrukturális-fejlesztések.

– A Medgyesegyháza-Orosháza útvonalon, Pusztaföldvár, Csanádapáca érintésével a források szűkössége miatt csak részlegesen történt meg az utak felújítása. Tavasszal megnyílnak olyan fejlesztési források, amellyel ezek a meg nem épült szakaszok is jó minőségű aszfaltburkolattal lesznek ellátva – fogalmazott Dr. Nagy Béla György.

 

A 7.TV híradós összefoglalóját az eseményről itt nézheti meg:

 

Kedvezménykártyával az identitás erősítéséért

 

A szövetség döntött az úgynevezett Calendula Kártya létrehozásáról is, amellyel a Dél-Békési lakosokat részesítenék előnyben és többek közt a gazdasági kapcsolatok erősítését célozná. Az Orosházi Kistérségi Többcélú Társulás elnöke azt mondta: a következő hónapokban mérik majd fel azt, hogy milyen szolgáltatásokat lehetne bevezetni.

– Úgy gondolom, hogy megkönnyítjük az emberek életét. Nem szeretnénk ezt senkire sem ráerőszakolni. Ezért is készíteni fogunk egy felmérést, hiszen a kártyán több opció lesz, nem csak csekkbefizetés - emelte ki Fejes Róbertné.

A Dél-Békés Jövőéért Szövetség elnöke hangsúlyozta: szeretnék helyben tartani a lakosságot, ezért hajtottak végre számos fejlesztést a térségben.

– Mindent megteszünk annak érdekében, hogy itt maradjanak a fiatalok és visszatérjenek az aktív korúak Dél-Békésbe. Nagyon jól tudjuk, hogy Békés megye lakossága éves szinten négyezer fővel csökken, a mi térségünké nagyjából ezerötszázzal. Húsz év múlva alig laknak majd itt, ezért mindent meg kell tegyünk annak érdekében, hogy a térségünket fel tudjuk zárkóztatni – hangsúlyozta Simonka György.

Az elnök hozzátette: az ingyenes gyermekétkeztetés mellett tervben van a dél-békési népkonyha létrehozása is, ahol a helyi lakosságnak szeretnének heti rendszerességgel egy tál ingyen melegételt kiosztani.

További programok »

FEL